Η ατρόμητη κυρία Breda και τα 7 κρυμμένα μυστικά

Διάρκεια: 50΄ (χωρίς διάλειμμα)

Περιγραφή

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, σε συνεργασία με τη μουσειολόγο – ξεναγό Πόπη Γεωργοπούλου, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα λεπτομερούς έρευνας της μουσειολόγου Ευανθίας Καΐρη, ετοίμασαν μια διαδραστική περιήγηση για οικογένειες.

Περισσότερα

διαδραστική περιήγηση για όλη την οικογένεια

 

 «…Μα τι περίεργο που είναι αυτό το τρένο στο Ρουφ! Τα βαγόνια δεν μοιάζουν μεταξύ τους… Ποιος να το οδηγούσε άραγε; Χμ… αυτό το μπλε βαγόνι με τα οβάλ παράθυρα στην πόρτα είναι το πιο ωραίο… Όμως, για μια στιγμή! Τι είναι αυτό εδώ…; Μια θεατρική σκηνή; Ποιος σκέφτηκε κάτι τέτοιο; Ο Ιούλιος Βερν δεν έγραψε κάποτε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη και βαγόνια-θέατρα; Α, ναι βέβαια… Ε, λοιπόν, αυτό είναι σπουδαίο! Ήρθε η ώρα της ανακάλυψης! Το εισιτήριό σας παρακαλώ, επιβιβαστείτε γιατί φεύγουμε!...»

Μια από τις πιο δυνατές παιδικές αναμνήσεις ή επιθυμίες: τα τρένα, τα τρενάκια, οι ατμομηχανές, τα ταξίδια σε μέρη μακρινά και άγνωστα...

Η περιήγησή μας ξεκινά από τη σπάνια ατμομηχανή και συνεχίζει σε όλα τα βαγόνια (το εστιατόριο, το μπαρ, το θέατρο και τα καμαρίνια των ηθοποιών). Η ιστορία των βαγονιών αλλά και άγνωστες ιστορίες επιβατών του Orient Express έρχονται στο φως για να μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αντικείμενα από το βεστιάριο του θεάτρου του Τρένου στο Ρουφ γίνονται τα «εργαλεία», με τη βοήθεια των οποίων, παιδιά και ενήλικες μπαίνουν σε ρόλο ταξιδιώτη!

Στόχος της περιήγησης είναι τόσο η γνώση όσο και η ψυχαγωγία των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία με τους χώρους του Τρένου ως ακίνητης πλέον αστικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ως ζωντανού πολιτιστικού οργανισμού, που φιλοξενεί εκφάνσεις όλων των καλλιτεχνικών εκφράσεων: θέατρο, χορό, μουσική!

Η περιήγηση μας ολοκληρώνεται με χαρτοκοπτική κατασκευή, για να δημιουργήσουμε το δικό μας αναμνηστικό από την «επιβίβασή» μας στο Τρένο στο Ρουφ!

Το Τρένο στο Ρουφ γίνεται έτσι ο μαγικός χώρος ενός ταξιδιού για ολόκληρη την οικογένεια!

επίβλεψη Τατιάνα Λύγαρη
έρευνα Ευανθία Καΐρη, μουσειολόγος
σχεδιασμός  - εκτέλεση Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγος – ξεναγός