Η γυάλα

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2017 έως 09/01/2018
στο Φούρνος

2ος Χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 65'
Συγγραφέας: Τζένη Δάγλα
Σκηνοθέτης: Άσπα Τομπούλη
Σκηνογραφία: Χριστίνα Παπούλια
Κοστούμια: Χριστίνα Παπούλια
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ερμηνεύουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Ευθύμης Χρήστου

Περιγραφή

Η Άσπα Τομπούλη και η Μάνια Παπαδημητρίου συνεργάζονται για πρώτη φορά και ανεβάζουν στο θέατρο Φούρνος τη «ΓΥΑΛΑ», της Τζένης Δάγλα.

Η Γυάλα μιλάει για την επίδραση της κρίσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ηρωίδα της Γυάλας, η Λούση, μόνη στο δωμάτιό της, μιλάει ακατάπαυστα έχοντας για συντροφιά το χρυσόψαρό της στη γυάλα, την άλλη Λούση.

Περισσότερα

H sold out παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς

Η Λούση (Μάνια Παπαδημητρίου) μόλις έχει χωρίσει από τον αγαπημένο της, στη δουλειά της γίνονται απολύσεις, ένας παλιός της συμμαθητής αυτοκτονεί, ενώ η σημερινή Αθήνα δεν μοιάζει με την πόλη που ξέραμε.

Με απίστευτη ενεργητικότητα και χιούμορ και παρά τις απογοητεύσεις της, η Λούση, μιλάει για όλα και για όλους: τη δουλειά της, τα παιδικά της χρόνια, τον περίγυρο της γειτονιάς της. Η Λούση διηγείται ιστορίες, ειρωνεύεται, οργίζεται ενώ όλα -ερωτικές προδοσίες και ιστορίες καθημερινής τρέλας- λέγονται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο άνδρας που εμφανίζεται αναπάντεχα και μιλάει (Ευθύμης Χρήστου), μεταφέρει στον κλειστό χώρο της Λούσης, τις εμπειρίες ενός άλλου κόσμου και μιας άλλης, σπαρακτικής πραγματικότητας.

Η Γυάλα συνδέει το προσωπικό βίωμα με τον κοινωνικό περίγυρο, τη «μικρή» με τη «μεγάλη» πραγματικότητα στα επώδυνα χρόνια της κρίσης με στοχαστικό σαρκασμό και αντισυμβατική διάθεση.

 

Συντελεστές :
Δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Τομπούλη
Επιμέλεια κίνησης : Φαίδρα Σούτου
Video: CO.MOD.DOR
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Χρήστου
Φωτογραφίες προγράμματος : Παύλος Μαυρίδης   
Φωτογραφίες παράστασης : Ελένη Μολφέτα

1 ΣΧΟΛΙΟ