Η τιμή της ανταρσίας στην μαύρη αγορά

Αρχείο Παίχτηκε από 12/11/2021 έως 21/11/2021
στο Πλύφα
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Δραματουργία: Δημήτρης Μπαμπίλης, Γεωργία Κανελλοπούλου
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μπαμπίλης
Σκηνογραφία: Δάφνη Αηδόνη
Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Μουσική σύνθεση: Gary Salomon
Ερμηνεύουν: Βασίλης Αθανασόπουλος, Ειρήνη Δένδη, Σοφία Ιωάννου, Δημήτρης Καστανιάς, Θανάσης Κριτσάκης, Ειρήνη Κυριακού, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Βάλια Παπαχρήστου, Άλκηστις Πολυχρόνη, Gary Salomon, Μιχάλης Χατίρης

Περιγραφή

Η τιμή της ανταρσίας στην μαύρη αγορά, το πρώτο θεατρικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπαμπίλη. Μοναδική του παρουσίαση από επαγγελματικό θίασο ως σήμερα, υπήρξε το θρυλικό ανέβασμά του από τον Patrice Chéreau τον Οκτώβριο του 1968, λίγους μόνο μήνες μετά τον Παρισινό Μάη.
Μια ομάδα φοιτητών ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Βασίλισσα Φρειδερίκη και τον διάδοχό της, Βασιλιά Κωνσταντίνο, το θεατρικό έργο «το Κράτος του φόνου» εμπνευσμένο από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ έξω από το θέατρο έχει ήδη ξεσπάσει η εξέγερση.

Περισσότερα

«χωρίς θέαμα εξουσία δεν υπάρχει»
Patrice Chéreau (1968)
 
Ποιο είναι το αντίτιμο της υπακοής; Πόσο κοστίζει η πειθάρχηση μπροστά στην εξουσία;
Και πόσα είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε για να εξεγερθούμε;
 
Η παράσταση τοποθετεί στο επίκεντρο την παντοδυναμία της μουσικής και του ρυθμού, σε μια πολυμορφική σκηνική αφήγηση, που συγχωνεύει θέατρο και πραγματικότητα. Ένα διαγενεακό ensemble μουσικών, χορευτών και ηθοποιών (επαγγελματιών και μη) εικονοποιεί την θεαματικότητα της άσκησης της εξουσίας, σε αντιπαραβολή με την πραγματική θεατρικότητα του θεάτρου, που θα φανερώσει το γυμνό της πρόσωπο.
 
Σε έναν κόσμο λοιπόν που η εξουσία είναι πράγματι γυμνή, ποια είναι η τιμή της ανταρσίας;
 
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Γεωργία Κανελλοπούλου
Σχεδιασμός εντύπου και ψηφιακού υλικού: Χριστόφιλη Κοντολέφα 
Οργάνωση Παραγωγής: Δήμητρα Λούπη
Εκτέλεση Παραγωγής: Νίκη Αξιωτοπούλου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Επικοινωνία: Σπύρος Μπέτσης
 
* Η αίθουσα θα λειτουργεί ως μικτός χώρος. Για την είσοδο στην παράσταση απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή πρόσφατος διαγνωστικός έλεγχος (rapid test 48 ωρών). Ώρα προσέλευσης: 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Φωτογραφίες