Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί

Αρχείο Παίχτηκε από 22/03/2017 έως 29/03/2017
στο Παραμυθίας
Διάρκεια: 50'
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Ερμηνεύουν: Αφηγείται η Ελένη Κερολλάρι

Περιγραφή

Ένα από τα ελληνικά παραμύθια της συλλογής «Griechish Marchen» του Αυστριακού Johann Georg von Hahn, Λειψία 1864 και από τις εκδόσεις Opera 1999 ως «Ελληνικά Παραμύθια» σε μετάφραση Δημοσθένη Κούρτοβικ παρουσιάζεται στο θέατρο Παραμυθίας στα πλαίσι του "1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Παραμυθιού" .

Περισσότερα

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού

 Ένα βασιλόπουλο που δεν θέλει να παντρευτεί ερωτεύεται κεραυνοβόλα από πορτρέτο μια βασιλοπούλα που δεν θέλει να παντρευτεί. Με άδεια και υπόσχεση προς τον πατέρα του τον βασιλιά, ο οποίος τον πιέζει άμεσα για γάμο, ότι μόνο θα την δει και θα επιστρέψει, το βασιλόπουλο μεταμφιέζεται σε ζητιάνο και ξεκινάει να την βρει.

Το περιπετειώδες ταξίδι και ο επικίνδυνος αγώνας αρχίζει για την κατάκτηση της καρδιάς της σκληρής βασιλοπούλας. Η διαδρομή γεμάτη απρόοπτα, προκλήσεις και πάθη, ποτισμένα με τόνους έρωτα αλλά και με αίμα. Δράκοι, μαγικές σκούφιες και μαγκούρες, μήλα που γελάνε, κυδώνια που κλαίνε, δόντια που δίνουν υπερφυσικές ικανότητες συνθέτουν μια περιπέτεια αναζήτησης του αληθινού έρωτα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Η παράσταση πλέκεται αριστοτεχνικά  οδηγώντας ήρωες και ακροατές σ’ ένα απροσδόκητο τέλος.

Στόχος   είναι μέσα από την απλή και άμεση αφήγηση να ζωντανέψει και να προβληματίσει η ιστορία στο σήμερα σχετικά με το τι είναι αλήθεια και ψέμα, τι έχει αξία, και από ποια μονοπάτια το αντιλαμβανόμαστε. Πόσο πείσμα χρειάζεται, ποιο είναι το κόστος του αγώνα και τι είναι αυτό που μένει στο τέλος.

Αφήγηση-παρουσίαση: Ελένη Κερολλάρι
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Στίχοι: Λίτσα Ηλιού
Μουσική: Αντώνης Βεκρής
Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Φωτισμοί: Δημήτρης Βέργαδος
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Μέρος των εσόδων από τις  παραστάσεις θα διατεθούν στον Ξενώνα Ελπίδα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο.