Ηδυπάθεια

Αρχείο Παίχτηκε από 10/02/2017 έως 07/04/2017
στο Φάμπρικα - Τεχνοχώρος
Κείμενο: Ανδρέας Αριστοτέλους
Σκηνοθέτης: Ιωάννης Κλειδέρης
Ερμηνεύουν: Νίκος Αναγνωστοπουλος, Βικυνάουμα Κατσάρα, Βικτώρια Κολσουζιάν, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Αγάπη Ντούσκα, Ασημένια Παπαδοπούλου, Λουκία Πική, Σωτήρης Τζαμαλής

Περιγραφή

8 ιστορίες ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας. Κλεισμένοι στα πάθη τους, στην ρουτίνα τους, στον έρωτα, στο ανεκπλήρωτο. Πληρώνουν τα λάθη τους. Παλεύουν για να φτιάξουν το αύριο και να διαγράψουν το χτες. Κρύβουν την αλήθεια τους να μην τους ακούσει η κοινωνία. Κρύβουν τον εαυτό τους..την ηδυπάθεια τους.
Μια παράσταση που υμνεί τον άνθρωπο, την κλεισμένη γυναίκα, την εγκλωβισμένη προσωπικότητα.

Περισσότερα

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Δήμητρα Μάρακα 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ TRAILER: Αγάπη Καλογιάννη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Θανάσης Σιδερίδης
Animation Artist: Έμμυ Κλήμη

Βίντεο

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, που παρουσιάζουν οκτώ διαφορετικές ιστορίες μοναξιάς και περιθωριοποίησης, οι οποίες οδηγούν στην παράνοια και την υπερβολή, αναδεικνύοντας την εύθραυστη ανθρώπινη φύση και την ανάγκη της για επαφή και σύνδεση. Συγχαρητήρια στους συντελεστές!

  2. Γνήσια θεατρική παράσταση και εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς που καταθέτουν την ψυχή τους δημιουργώντας ένα αίσθημα ανατριχίλας. Αυτό που συγκινεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια αυτής της παράστασης... η αλήθεια της εξαιρετικής ερμηνείας του ηθοποιού που μπορεί να στέκεται απέναντι σου στη σκηνή, όμως στην ουσία βρίσκεται δίπλα σου, αγγίζοντας τη σκέψη και τη ψυχή σου με τα λόγια του, βγάζοντας στην επιφάνεια πληθώρα συναισθημάτων που υπάρχουν βαθιά ριζωμένα μέσα σου... Ευχαριστώ για άλλη μια φορά Θεατρομάνια!

  3. Η παράσταση είναι εξαιρετική με επίσης εξαιρετικές ερμηνείες από ταλαντούχους ηθοποιούς με τον φωτισμό, τη μουσική και την σκηνικά να απογειώνουν το αποτέλεσμα. Όπως με μια γνήσια καλή θεατρική παράσταση έτσι και αυτή προβληματίζει και κατακλύζει τον θεατή με έντονα συναισθήματα καθώς η δράση σε κάθε μία από τις ιστορίες κλιμακώνεται και αποκαλύπτεται με αριστοτεχνικό τρόπο στον θεατή. Σ ευχαριστώ και πάλι Θεατρομανία !!!

  4. Σε γενικές γραμμές καλή παράσταση! Ωστόσο τα καθίσματα πολύ άβολα σε σημείο που από ενα σημείο και μετά ευχόμουν να τελειώσει γρήγορα μόνο και μόνο για να σηκωθώ, με αποτελέσματα να μην είναι ο νους μου 100% στην παράσταση. Αξιέπαινη προσπάθεια από τους ηθοποιούς ωστόσο.

  5. Με δύο λόγια: εξαιρετική παράσταση!! Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή. Οι ήρωες-ηρωίδες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη ζωή τους σαν να κοιτάει μέσα από μια κλειδαρότρυπα(φοβερή σκηνοθετική απόδοση), να ζει τον πόνο τους, να γίνεται ένα με αυτούς αναγνωρίζοντας στοιχεία είτε του εαυτού τους είτε κάποιου γνωστού τους. Η σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια απογείωσαν το αποτέλεσμα. Οι ερμηνείες των ηθοποιών επίσης εξαιρετικές!! Η επιτυχία όμως όλων αυτών βρίσκεται την επόμενη μέρα από αυτήν της παράστασης, όπου οι ιστορίες ζωντανεύουν και πάλι στο βομβαρδισμένο από τα μηνύματα μυαλό σου. Ένα μεγάλο μπράβο στην Replica.

  6. Μια εξαιρετική παράσταση που παρουσιάζει τον πόνο με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Γρήγορη σκηνοθεσία και τα κείμενο είχε ανατροπές, ωραίες φράσεις- ατάκες. Δεν σε κούραζε καθόλου. Κρατούσε το ενδιαφέρον σου συνέχεια. Η κάθε ιστορία καλύτερο από την άλλη. Είχα δει πέρσι την Κόκκινη Αλήθεια. Φέτος ήταν ένα βήμα πιο πάνω. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από την Replica

  7. Μέτριο-αδιάφορο σενάριο. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τί σχέση έχει το όνομα της παράστασης με αυτό που παρακολούθησα. Θα μπορούσαν οι μονόλογοι να ήταν λιγότεροι και συντομότεροι (π.χ. οι 3 τελευταίοι δεν χρειάζονταν καν). Ευχαριστώ για την πρόσκληση παρά ταύτα.