Το ημέρωμα της στρίγγλας

Αρχείο Παίχτηκε από 27/05/2017 έως 27/05/2017
στο Άλφα
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθέτης: John Mowat
Ερμηνεύουν: Luiz Oliveira, Rita Calatré, Vítor Fernandes

Περιγραφή

Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών και ανταλλαγών του, διοργανώνει ένα διήμερο Πορτογαλικού θεάτρου και παρουσιάζει στο ελληνικό θεατρικό κοινό δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις του Θεάτρου Jangada (Τζανκάδα), τις κωμωδίες «Το Ημέρωμα τις Στρίγγλας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον «Φρανκενστάιν».

Περισσότερα

Διήμερο Πορτογαλικού Θεάτρου

*Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν με ελληνικούς υπέρτιτλους

Λίγα λόγια για την ομάδα του Θεάτρου Jangada:

Το θέατρο Jangada (Τζανκάδα) ιδρύθηκε το 1999 στη βόρεια Πορτογαλία, με στόχο την πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής που δημιουργήθηκε. Εξ’ αρχής η εταιρία αυτή αναμείγνυε τη δουλειά του ηθοποιού με μαριονέτες, μάσκες και ζωντανή μουσική, για να κατασκευάσει μια αισθητική συνεχούς μεταμόρφωσης και προόδου. Η πολύ πειθαρχημένη καλλιτεχνική και αισθητική της γραμμή καθώς και ο ομαδικός χαρακτήρας της, την καθιστούν μοναδική μεταξύ άλλων εταιριών θεάτρου. Για 17 χρόνια το θέατρο Jangada ξεχωρίζει στην Πορτογαλική θεατρική σκηνή, έχοντας παίξει από βορρά σε νότο αλλά και σε άλλες χώρες όπως Η.Π.Α, Κίνα, Βραζιλία, Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία και Μεξικό. Το 2005 στο Θέατρο Jangada απονεμήθηκε το Αργυρό μετάλλιο «Πολιτισμικής Αναγνώρισης».

  1. Το Ημέρωμα τις Στρίγγλας μια κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Το Ημέρωμα της Στρίγγλας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες κωμικές μονομαχίες των 2 φύλων. Είναι μία φάρσα όπου αναπαριστάνεται η ερωτοτροπία του Πετρούκιου, που αναζητά τη τύχη του και της Κατερίνας, μιας ξεροκέφαλης και οξύθυμης γυναίκας. Στην αρχή η Κατερίνα δεν ενδιαφέρεται για μια τέτοια σχέση αλλά ο Πετρούκιο  την αποπλανεί με διάφορα ψυχολογικά “τρίκ“ - το  “Ημέρωμα” όπως λέγεται - ώσπου τελικά αναγκάζεται να αλλάξει γνώμη, να τον ερωτευτεί και να γίνει γυναίκα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία | John Mowat
Μουσική και Πιάνο | Rui Souza
Guest εμφάνιση | Xico Alves
Σχεδιασμός Φώτων | Fernando Oliveira
Φωτογραφικό Υλικό | Martin Henrik

Θα υπάρχουν ελληνικοί υπέρτιτλοι

1 ΣΧΟΛΙΟ