Καλεσμένος μας ο Τενεσί

ΔιαγωνισμόςΑρχείο Παίχτηκε από 04/04/2022 έως 30/05/2022
στο ProjectR Stage
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Βασίλης Θεοδώρου
Σκηνοθέτης: Βασίλης Θεοδώρου
Σκηνογραφία: Replica
Κοστούμια: Replica
Ερμηνεύουν: Βασίλης Θεοδώρου

Περιγραφή

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου του θεατρικού έργου, «Ένα απόγευμα με την Έμιλι Ντίκινσον», ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Βασίλης Θεοδώρου παρουσιάζει το νέο του έργο με τίτλο «Καλεσμένος μας ο Τενεσί».

Περισσότερα

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα, βαθιά υπαρξιακό, που φωτίζει τη ζωή του διασημότερου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, μέσα από συνεντεύξεις του. Οι απόψεις του για τον έρωτα, την τέχνη και τη ζωή ξετυλίγονται μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων που τελικά τον οδηγούν σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την ίδια του την ύπαρξη. Η αλήθεια παγιδεύεται από την ψευδαίσθηση και η ζωή του συγγραφέα γίνεται ένα με τους ήρωές του, μέσα από τους σημαντικότερους μονολόγους των βασικότερων θεατρικών του έργων. Η πιο ουσιαστική συνέντευξη της ζωής του παίρνει σάρκα και οστά και ο ίδιος καταλήγει να ταυτιστεί απόλυτα με τους καταραμένους ήρωές του.

Επιμέλεια παραγωγής: Αντρέας Αριστοτέλους & Γιάννης Κλειδέρης

Ακούγεται το τραγούδι «Each man kills the thing he loves» σε στίχους του Oscar Wilde, μουσική του Peer Raben και ερμηνεία του Αλέξανδρου Αγγελούση

Συμμετέχουν με τις φωνές τους οι μαθήτριες του Γ’ έτους της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Replica: Δήμητρα Γεωργοπούλου, Κατερίνα Σταυρίδου, Δώρα Κατσικολιά

Σχεδιασμός αφίσας - φωτισμοί: Γιάννης Κλειδέρης

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Υγειονομικό πρωτόκολλο: Covid free χώρος

Φωτογραφίες

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέσα από συνεντεύξεις γνωρίσαμε τον Τενεσί Ουίλιαμς, δοσμένος πολύ όμορφα και πολύ πειστικά από τον κο Θεοδώρου. Ο ήρωάς μας πότε γελούσε, πότε χαμογελούσε, πότε δάκρυζε, πότε εκνευριζότανε, και όλα αυτά μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του ως Ουίλιαμς. Μίλησε με ειλικρίνεια για το πώς αισθανόταν ( ο Τενεσί) και τις απόψεις του.. Στα θεατρικά του έργα τελικά έβγαζε τον εαυτό του.. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την παράσταση. Η οποία φυσικά και μας αποζημίωσε.. Η μουσική συνόδευε αρμονικά την παράσταση και ο φωτισμός έδινε έμφαση στα σημεία που έπρεπε να τονιστούν. Ένα πολύ αξιόλογο θεατρικό σ'ένα ζεστό, πανέμορφο και φιλικότατο χώρο..