Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2017 έως 03/12/2017
στο Το τρένο στο Ρουφ
Διάρκεια: 50' (ακολουθεί δείπνο)

Περιγραφή

Μετά από τις μαγικές βραδιές, που χάρισε στους μουσικόφιλους τον περσινό χειμώνα, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε συνεργασία με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, επιβιβάζεται και φέτος στην Αμαξοστοιχία και καλεί τους φίλους της σε μία ακόμη απολαυστική μουσική, αλλά και γευστική διαδρομή.

Περισσότερα

Μια πανδαισία μουσικής Μπαρόκ με όργανα εποχής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Για τέσσερις μόνο Κυριακές (5/11, 12/11, 26/11 και 3/12) η πολυβραβευμένη ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, μας προσκαλεί και πάλι στα βαγόνια της ιστορικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, σε ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στους μαγευτικούς ήχους της μπαρόκ μουσικής με όργανα εποχής. Κοντσέρτα και σονάτες των Vivaldi και Gluck, καθώς και ένα σπάνιο Κοντσέρτο για τσέμπαλο της Πριγκίπισσας Wilhelmine von Bayreut θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, ανάμεσα σε βίντεο-προβολές που θα μεταμορφώσουν το τρένο σε Μπαρόκ παλάτι ή αίθουσα συναυλιών του 18ου αι. Στη συνέχεια, η Καμεράτα μας προσκαλεί να δειπνήσουμε μαζί της, χαρίζοντας μια μοναδική ακουστική, οπτική αλλά και γευστική εμπειρία!

Από την Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, αυτό το σπάνιο βιομηχανικό μνημείο της νεότερης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού ξεκινάει η αφετηρία της υπέροχης μουσικής διαδρομής μας.

Στο τέλος της παράστασης, το δείπνο ακολουθεί στα δύο πανέμορφα βαγόνια-εστιατόρια της Αμαξοστοιχίας, όπου μαζί με τους καλλιτέχνες απολαμβάνουμε το γευστικό menu που μας προτείνει ο chef.

Πρόγραμμα:

1) Antonio Vivaldi: Concerto για έγχορδα και continuo σε σολ ελάσσονα.

2) Christopher Willibald Gluck: Τρίο-Σονατα σε φα μείζονα, Wq. 53, n. 6.

3) Wilhelmine von Bayreut: Concerto για τσέμπαλο σε Σολ ελάσσονα.

4) Antonio Vivaldi: Τρίο-Σονατα "La folia".