Κεκλεισμένων των Θυρών

Αρχείο Παίχτηκε από 01/03/2023 έως 06/04/2023
στο Studio Μαυρομιχάλη
Κείμενο: Ζ. Π. Σαρτρ
Δραματουργική επεξεργασία: Στέλιος Πετράκης
Σκηνοθέτης: Στέλιος Πετράκης
Σκηνογραφία: Μάγδα Καλορίτη
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική σύνθεση: Φοίβος Σαμαρτζής
Χορογραφία: Χρυσάνθη Παπαλεβέντη
Κίνηση: Στέλιος Πετράκης
Ερμηνεύουν: Τάμμυ Κασιμάτη, Γιάννης Κατής, Μαρίζα Μανατάκη, Μαρτίνα Ολχάβα, Χρυσάνθη Παπαλεβέντη

Περιγραφή

Τρεις διαφορετικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες, που συμβολίζουν το τρίπτυχο του ανθρώπινου ψυχισμού (Προεγώ, Υπερεγώ, Εγώ), συνυπάρχουν σ' έναν μεταφυσικό χώρο, άχρονο και αδρανή, ο οποίος συμβολίζει την κόλαση. Εκεί, τους υποδέχεται το «Γκαρσόν», ένα δισυπόστατο πλάσμα που τους οδηγεί διαδοχικά στο συγκεκριμένο δωμάτιο και τους εξηγεί τους «κανόνες λειτουργίας», σχολιάζει, παρεμβαίνει και φυσικά….απολαμβάνει την εξέλιξη. Η […]

Περισσότερα

Τρεις διαφορετικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες, που συμβολίζουν το τρίπτυχο του ανθρώπινου ψυχισμού (Προεγώ, Υπερεγώ, Εγώ), συνυπάρχουν σ' έναν μεταφυσικό χώρο, άχρονο και αδρανή, ο οποίος συμβολίζει την κόλαση. Εκεί, τους υποδέχεται το «Γκαρσόν», ένα δισυπόστατο πλάσμα που τους οδηγεί διαδοχικά στο συγκεκριμένο δωμάτιο και τους εξηγεί τους «κανόνες λειτουργίας», σχολιάζει, παρεμβαίνει και φυσικά….απολαμβάνει την εξέλιξη.

Η κόλαση όμως δεν είναι αυτό που περίμεναν οι τρείς νεκροί. Δεν υπάρχουν όργανα βασανιστηρίων παρά μόνο ένα σαλόνι με …ευρωπαϊκή επίπλωση.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχεδόν άδειο δωμάτιο, με τρεις πολυθρόνες διαφορετικού χρώματος οι οποίες αποτελούν το κεντρικό σετ της σκηνικής σύνθεσης. Οι τρεις προσφάτως αποβιώσαντες χαρακτήρες αναζητούν τον Δήμιο που θα τους υποβάλλει στα βασανιστήρια που τους αξίζουν, αλλά μάταια. Ο Δήμιος είναι ο κάθε ένας από τους τρείς για τους άλλους δυο και η τιμωρία τους είναι η αναγκαστική συνύπαρξή τους σε αυτό το δωμάτιο για πάντα.

Οι τρεις ήρωες, υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις παρεμβάσεις του «Γκαρσόν», σταδιακά εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τις αμαρτίες τους, τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν στην κόλαση και όσο γνωρίζονται καλύτερα, αντιλαμβάνονται πως η διαφορετικότητά τους καθιστά την συνύπαρξή τους αδύνατη, ένα σκέτο βασανιστήριο…

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Μαρίζα Μανατάκη
Πρωτότυπη Μουσική/Video: Φοίβος Σαμαρτζής
Hair Styling: Γιώργος Οικονομόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λαντζούνης
Εικαστική Επιμέλεια/Γραφιστικά: Παναγιώτης Λυκουρίδης
Επικοινωνία- Δημόσιες σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη

Οι μπαρόκ πολυθρόνες είναι χορηγία της Mousas Galleri https://www.mousasgallery.gr

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ