Κέννυ & Φενού

Αρχείο Παίχτηκε από 08/05/2024 έως 02/06/2024
στο Studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Κείμενο: Αφροδίτη Φλώρου, Θύμιος Διαμάντης
Σκηνοθέτης: Αφροδίτη Φλώρου
Σκηνογραφία: Βασίλης Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Μουσική: Βασίλης Υφαντής
Ερμηνεύουν: Θύμιος Διαμάντης, Δημήτρης Μπούρας
Παίζουν μουσική: Βασίλης Υφαντής

Περιγραφή

Ένα έργο για το απάνθρωπο του πολέμου και τον παραλογισμό των διακρίσεων που πάνε κόντρα στην ανθρώπινη φύση της φιλίας και αλληλεγγύης.

Περισσότερα

Ο Κέννυ κι ο Φενού είναι στρατιώτες σε έναν περίεργο πόλεμο, που κρατάει για μέρες, μήνες, ή και χρόνια. Η αλήθεια είναι πως κανείς πια δεν ξέρει με βεβαιότητα. Ο Κέννυ και ο Φενού φυλάνε σκοπιά στη μέση του πουθενά. Ξεχασμένοι σε μια δυστοπία, μοιάζουν τα μόνα ζωντανά πλάσματα που έχουν απομείνει στον κόσμο. Ανήκουν σε αντίπαλες παρατάξεις. Ο Κέννυ είναι Κόκκινος και ο Φενού Μπλε, και όλοι ξέρουν πως οι Μπλε και οι Κόκκινοι ήταν πάντα τους εχθροί. Τα στρατόπεδά τους απλώνονται εκατέρωθεν ενός φυσικού συνόρου που αποκαλούν Ποτάμι, και ίσως κάποτε να ήταν…

 

Δυστυχώς όμως έχουν τόσα κοινά, και ακόμη χειρότερα: έχουν μόνο ο ένας τον άλλον. Ο Κέννυ φροντίζει τον Φενού. Ο Φενού κάνει τον Κέννυ να γελάει. Ο Κέννυ τραγουδάει στον Φενού τραγούδια, τα τραγούδια εκείνα που τον συντρόφευαν ως παιδί πριν το πόλεμο, κι ο Φενού μόνο έτσι ηρεμεί και κοιμάται. Όσο κι αν αντισταθούν θα καταλήξουν φίλοι. Κι έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να το κάνουν. 2 Νοεμβρίου, κάποιου έτους, Ημέρα των Νεκρών, και ο Κέννυ με αγγελιοφόρο το Ποτάμι έρχεται αντιμέτωπος με την πιο σκληρή είδηση. Μια είδηση που θα ενώσει τη μοίρα των δύο στρατιωτών για πάντα.

 

Πόσο ειλικρινής είναι μια φιλία στην οποία υπάρχουν μυστικά;

Και τελικά: Συγχωρούνται όλα όταν υπάρχει αγάπη;

 

 

Συντελεστές

Βοηθοί σκηνογραφίας: Δάφνη Παπαθυμιοπούλου, Νίνα Πάνου

Αφίσα: Χρύσα Κοντοκώστα

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Promo video: Alkis Dimos Visuals

Παραγωγή: KΑΠΠΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΜΚΕ

Φωτογραφίες

Βίντεο