Κόντρα στον Έρωτα – Κόντρα στην Πρόοδο

Διάρκεια: 120’
Κείμενο: Esteve Soler
Μετάφραση: Els de Paros
Σκηνοθέτης: Θωμάς Χαβιανίδης
Ερμηνεύουν: Άρτεμις Βαλτζάκη, Μαριάννα Γεωργίου, Ορέστης Γεωργίου, Χρήστος Γιαννάκος, Ευαγγελία Δημητρίου, Μαριάνα Ρεβάγκα, Σταύρος Μαρκόπουλος, Λαμπρινή Μπαταγιάννη Έλλη Μπίζιου, Λοριάνα Πέπι, Γιάννης Τσεκούρας, Φωτεινή Σαλβαρίδη, Ηλίας Χάντης, Λόυση Χαριτωνίδου

Περιγραφή

Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει τα θεατρικά έργα: «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ» – «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Esteve Soler. Η παράσταση θα ανέβει από Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι Παρασκευή 2 Ιουνίου και κάθε μέρα στις 21:00 στο Θέατρο Βαφείο (Αγίου Όρους 16, Κεραμεικός).

Περισσότερα

«Κόντρα στον Έρωτα! Κόντρα στη Πρόοδο! Κόντρα σε όλα!»

13 Μπουρλέσκ θεατρικά μονόπρακτα, όπως τα χαρακτηρίζει ο βραβευμένος συγγραφέας, στιγμιότυπα μιας κοινωνίας παράλογης, βίαιης, ξενοφοβικής, κυνικής, αλλοτριωμένης, και τόσο όμοιας με τη δική μας. Μιας κοινωνίας που μεγεθύνει τις κοινωνικές συμβάσεις φτάνοντας τους πολίτες της στα όρια της πλήρης απάθειας ή της τρέλας.

Με το πάθος μας, τους προβληματισμούς μας, το χιούμορ, την αγανάκτηση, την σπιρτάδα μας φτιάχνουμε ένα έργο «κολάζ» ιδεών, βασισμένοι στο θέατρο του Παραλογου, το Μπουρλέσκ και το Γκραν Γκινιόλ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Εστέβα Σολέρ είναι Καταλανός θεατρικός συγγραφέας που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα έργα του «Κόντρα στην πρόοδο» – «Κόντρα στον έρωτα» ανήκουν στην «Τριλογία της Αγανάκτησης», έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 8 γλώσσες και έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία ως τη Δανία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, τις Η.Π.Α. Και την Ελλάδα. Επιπλέον, έχουν επιλεχθεί και παρουσιαστεί- ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα της σύγχρονης δραματουργίας- σε φημισμένα θεατρικά φεστιβάλ, όπως το γερμανικό Theatertreffen και το δανέζικο European Contemporay Playwrights Festival. To γράψιμο του, σουρεαλιστικό, άμεσο, πολλές φορές ωμό, έχει κάνει πολλούς να τον αποκαλούν «Ιονέσκο της εποχής μας».

Ήχος/Φώτα: Γιώργος Δρακόπουλος
Μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτζάκη
Σκηνικά/ Κοστούμια:  Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ και «Vintage Love»

https://www.facebook.com/vintagelovegreece/

Ευχαριστούμε την Ομάδα πείρα(γ)μα για την πολύτιμη βοήθεια και τη διάθεση χώρου προβών.