Κυβέλη Καστοριάδη - Ορέστης Καλαμπαλίκης

Αρχείο Παίχτηκε από 06/09/2017 έως 07/09/2017
στο Ρότα Art Bar

Περιγραφή

Η Μικρή Άρκτος υποδέχεται το φθινόπωρο με δύο μουσικές παραστάσεις της Κυβέλης Καστοριάδη & του Ορέστη Καλαμπαλίκη με τίτλο «Songs for a blue cloud» στη μουσική σκηνή Ρότα.

Περισσότερα

'Ενα ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς - ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική. Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο το 2015, με τίτλο Sous le ciel de Paris με την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν.

Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου cd με τίτλο Songs for a blue cloud από τη Μικρή Άρκτο τον Ιούνιο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση-διασκευή και στη συνοδεία στην κιθάρα.

Πρώτη παρουσίαση – στάση της καλοκαιρινής περιοδείας με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ήταν η υπέροχη αυλή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα (Θόλου 5) την Τρίτη 18 Ιουλίου. Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας ήταν η Πάτρα (Παρασκευή 21/7), το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα (Τρίτη 1/8) και η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας (17/8).