Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια

Αρχείο Παίχτηκε από 11/11/2022 έως 18/02/2023
στο Alte Fablon
Διάρκεια: 75’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Σαμ Στάινερ
Μετάφραση: Χάρης Θώμος
Σκηνοθέτης: Χάρης Θώμος
Σκηνογραφία: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Ελένη Ντάγκα
Μουσική σύνθεση: Δημήτρη Τασούδης
Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Κίνηση: Μαριάνθη Ψωματάκη

Περιγραφή

« Δεν μπορώ να σε μάθω με εκατόν σαράντα λέξεις – Προσπάθησε.» Η παράσταση Ο Όλιβερ και η Μπερναντέτ είναι ένα ήρεμο ζευγάρι όπως όλα τα άλλα. Μέχρι που ένας αμφιλεγόμενος νόμος έρχεται να επιβάλλει ένα ημερήσιο όριο στον αριθμό λέξεων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Το ζευγάρι, που πλέον διχάζεται πολιτικά, έχει να αντιμετωπίσει […]

Περισσότερα

« Δεν μπορώ να σε μάθω με εκατόν σαράντα λέξεις – Προσπάθησε.»

Η παράσταση

Ο Όλιβερ και η Μπερναντέτ είναι ένα ήρεμο ζευγάρι όπως όλα τα άλλα. Μέχρι που ένας αμφιλεγόμενος νόμος έρχεται να επιβάλλει ένα ημερήσιο όριο στον αριθμό λέξεων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Το ζευγάρι, που πλέον διχάζεται πολιτικά, έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα πραγματικότητα και να βρει νέους τρόπους και τρικ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της επικοινωνίας.

Το “ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ” μάς φέρνει αντιμέτωπους με τη δυσκολία της επικοινωνίας. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι πιο αλληλο-συνδεδεμένοι μα συνάμα και πιο απομονωμένοι από ποτέ, πώς θα μπορούσαμε να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο; Αρκεί ο λόγος; Και αν όχι, σε ποια άλλα μέσα πρέπει να ανατρέξουμε; Τι μετατόπιση πρέπει να συμβεί μέσα μας, χρονικά και συναισθηματικά για να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε πραγματικά;

Ο συγγραφέας

Ο Σαμ Στάινερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ. Έργα του έχουν διακριθεί πολλές φορές στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη. Το “ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ” γράφτηκε το 2015 και έκανε πρεμιέρα στο Warwick Arts Centre. Έπειτα συνέχισε στο National Student Drama Festival, όπου και κέρδισε τρία βραβεία κριτικής επιτροπής. Από εκεί και πέρα, συνέχισε και διακρίθηκε στα Latitude Festival και Edinburgh Festival Fringe. Μέχρι σήμερα έχει ανέβει σε πολλές χώρες στην Ευρώπη.

Ειδικές κατασκευές σκηνικών: Θάνος Καρώνης

Κατασκευή κοστουμιών: Κική Κρανιώτη

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης

Επιμέλεια video - trailer: Στέργιος Φουρκιώτης

Οργάνωση παραγωγής: Απόστολος Λιάπης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης

Παραγωγή: Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon

Επί σκηνής: Έλενα Δαμίγου, Δημήτρης Κρίκος

Θερμές ευχαριστίες στο The Caravan B&B Thessaloniki, στο Ανφαν Γκατέ και στο Pelosof, για τη φιλοξενία και την παραχώρηση των χώρων τους για την promo φωτογράφιση της παράστασης, και στην Δήμητρα Αλουτζανίδου για την παραχώρηση του camper van.

 

Ακολουθήστε τον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon

Facebook: https://www.facebook.com/altefablonthessaloniki

Instagram: https://www.instagram.com/altefablon/

Φωτογραφίες

Βίντεο