Μάγκας

Αρχείο Παίχτηκε από 22/10/2023 έως 31/12/2023
στο Νέος Ακάδημος
Στίχοι: Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Γιαβαράς, Μαρία Λαλιώτη
Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ
Σκηνοθέτης: Αθανασία Καλόγιαννη, Βαγγέλης Πιτσιλός
Σκηνογραφία: Αλέξανδρος Κομπογιώργας
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπογιώργας
Φωτισμοί: Σοφέλπη Σταϊκου
Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου
Χορογραφία: Βαγγέλης Πιτσιλός
Ερμηνεύουν: Βλάσσης Χρυσικόπουλος, Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπούλου, Στέφανος Κανακίδης.

Περιγραφή

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Θησαυρού της Βαγίας», το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη ανεβάζει το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα, «Ο Μάγκας» στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Είναι η ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Περισσότερα

Η υπόθεση του Μάγκα

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη της οικογένειας, αλλά κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Όταν αποφασίσει να το σκάσει, θα ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στον «έξω κόσμο» χωρίς τη βοήθεια ενός αδέσποτου σκύλου που θα βρεθεί στον δρόμο του, τού Αφράτου, που είναι μαθημένος στην πείνα και τις κακοτοπιές. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας μακριά από το σπίτι του, θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεται, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για τη ζωή.

Ο Βασίλης Λέκκας παίζει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή

Τον ρόλο – κλειδί του κηπουρού στον «Μάγκα» κρατά ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας. Έχοντας διαγράψει μία σπουδαία πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή με συνεργασίες που ξεκίνησαν από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη και συνεχίστηκαν με σχεδόν όλους τους σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς, ο Βασίλης Λέκκας συνεργάζεται τη σεζόν 2023-24 με το Kids Theater, ερμηνεύοντας τον «Βασίλη» που φροντίζει και εμπνέει τον Μάγκα για να αγωνιστεί για το δίκαιο. Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής τα τραγούδια της παράστασης.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ/ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Β.ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
VIDEO-ART: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΣΚΕΣ: ΜΑΡΘΑ ΦΩΚΑ
ΑΦΙΣΑ: ΚΟΡΙΝΑ ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΥ

Φωτογραφίες