Μένγκελε

Αρχείο Παίχτηκε από 24/02/2022 έως 15/04/2022
στο Φούρνος
Διάρκεια: 90’
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθέτης: Χρύσα Καψούλη
Σκηνογραφία: Χριστόφορος Κώνστας, Χρήστος Μαγγανάς @XSQUARE DesignLab
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Ερμηνεύουν: Κορίνα Τριανταφύλλου, Θεόφιλος Μανόλογλου

Περιγραφή

Η Χρύσα Καψούλη σκηνοθετεί το θεατρικό έργο «Μένγκελε, όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι» του Θανάση Τριαρίδη, από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο θέατρο Φούρνος.

Περισσότερα

όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι

Η ανθρώπινη εξέλιξη είναι μια μεγάλη ακολουθία από βλάβες που διορθώνονται.

Ένα ταξίδι με τρένο, που διασχίζει τους αιώνες. Ένα ονειρικό παιχνίδι ανάμεσα σε έναν γοητευτικό άντρα και μια όμορφη νέα γυναίκα. Συναντιούνται στο κουπέ, φλερτάρουν μεταξύ τους, φλερτάρουν με την ιστορία, φλερτάρουν με τον θάνατο.

Ένα παιχνίδι ταυτοτήτων μεταμορφώνει αυτόν στον Μένγκελε, τον σατανικό γιατρό, τον Άγγελο του Θανάτου του Άουσβιτς-Μπίρκεναου και αυτήν στην Εσθήρ Κοέν μια Εβραία θύμα του.

Ένα γαϊτανάκι έρωτα και θανάτου, που ξετυλίγεται από τη δυστοπία του τότε, στη δυστοπία του σήμερα, μια ιστορία που φωτίζει το σκοτάδι, αποκαλύπτοντας την πραγματική μας φύση.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Εσθήρ (Στέλλα) Κοέν, τη γηραιότερη Ελληνίδα Εβραία επιζήσασα του Άουσβιτς, που απεβίωσε στις 1 Δεκεμβρίου 2020.

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Βογιατζής

Σκηνογραφία, video art, Εικαστική επιμέλεια: Χριστόφορος Κώνστας, Χρήστος Μαγγανάς @XSQUARE DesignLab

Β βοηθός σκηνοθέτη: Βίλλυ Κοντονικολάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Άρης Σομπότης playroom

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

*Η παράσταση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων & λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Φωτογραφίες