Μια Μέρα Πριν

από 03/11 έως 09/12
Συγγραφέας: Ιώ Αρματά
Δραματουργική επεξεργασία: Τάσος Φραγκιάς
Σκηνοθέτης: Τάσος Φραγκιάς
Σκηνογραφία: Γιώργος Λιντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης, Φωτεινή Βασιλειάδου (Ενδυματολογία και Fashion Design Concept)
Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος
Μουσική σύνθεση: Whodoes
Χορογραφία: Δέσποινα Λυκομήτρου
Κίνηση: Δέσποινα Λυκομήτρου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Πέππας, Βίκυ Μπόλοση, Νίκος Παπαδάκης, Φωτεινή Βασιλειάδου, Αλέξανδρος Κουφαδάκης, Δέσποινα Γρέκα

Περιγραφή

Η ωμότητα σε συνδυασμό με το χιούμορ της συγγραφέως και του σκηνοθέτη, συνθέτουν μια παράσταση με μπεκετικά στοιχεία, τοποθετώντας κάτω από το μικροσκόπιο καίρια κοινωνικά θέματα που εξαιτίας της παραπληροφόρησης, βρίσκονται στο περιθώριο ή στην αφάνεια και καθιστώντας και εμάς τους ίδιους «συνταξιδιώτες» με τους ήρωες στο ταξίδι μέσα στη ζωή, όπου ο καθένας φέρει και κουβαλάει μαζί του το δικό του φορτίο.

Περισσότερα

Με αφορμή την τυχαία συνάντηση δύο συνεπιβατών σε ένα συρμό χαρτογραφείται η σχέση του ατόμου με το σκοτεινό εσωτερικό του, έχοντας φόντο μια κοινωνία στείρα και αδιάφορη για τις προσωπικές ματαιώσεις και τα πάθη του.

Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά και το μυαλό των συνεπιβατών; Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου δημιουργείται… θα βρεθεί τελικά απάντηση  για το αίνιγμα που ξετυλίγεται;

«Μια Μέρα Πριν» κλείσουν τα θέατρα τον Νοέμβριο του 2020 εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, το έργο της Ιώς Αρματά έκανε μία και μοναδική παράσταση στο Θέατρο ΠΚ στις 2 Νοεμβρίου. Τα δεδομένα άλλαξαν, ο καιρός πέρασε αλλά η Ομάδα «Π» (Pi Synergy) συνεχίζει δυναμικά και φέτος το έργο θα παρουσιαστεί στο Studio Μαυρομιχάλη με νέα σύνθεση από τις 6 Οκτωβρίου για λίγες παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Η Θεατρική Ομάδα «Π» (Pi Synergy) που όραμά της είναι να εφεύρει  μια καινούργια προσέγγιση στο κλασικό και ευρέως γνωστό θεατρικό πρότυπο, επεξεργάζεται σε αυτήν την πρώτη της θεατρική απόπειρα την ανθρώπινη δυστοπία, συνθέτοντας έναν απλό και κατανοητό καμβά πάνω στη θεατρική σκηνή, όπου εμβόλιμα και ηθελημένα θα γίνει μια σκιαγράφηση των προσώπων χωρίς χαρακτηρισμούς ή υποδείξεις. Σχολιάζοντας αυτά που είναι ήδη γνώριμα αλλά ανείπωτα και προκαλώντας  τη σκέψη του θεατή,  στοχεύει στο να του θέσει καίρια διλήμματα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τη θέση του απέναντι στα τεκταινόμενα.

Το studio Μαυρομιχάλη, μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, όπως αυτός θα οριστεί από την κυβέρνηση. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική , σε όλους τους χώρους του θεάτρου ενώ η προσέλευση ανήλικων προϋποθέτει την επίδείξη υπεύθυνης δήλωσης διενέργειας self test των γονέων.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ραβάνη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τζώρτζης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σοφία Καραγιάννη

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Studio Μαυρομιχάλη

από 03/11 έως 09/12
Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα
Τηλ: 210 6453330 Email: [email protected] Website: www.studiomavromihali.gr/

Πληροφορίες: 210 6453330
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalmia-mera-prin/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 21:00
Π 21:00
Π
Σ
Κ