Μία τρικυμία

Αρχείο Παίχτηκε από 24/04/2023 έως 30/05/2023
στο Μουσούρη
Διάρκεια: 105' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Δραματουργική επεξεργασία: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Σκηνοθέτης: Μάριος Παναγιώτου
Σκηνογραφία: Νίκη Ψυχογιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Κίνηση: Νάντη Γώγουλου
Ερμηνεύουν: Κ. Αλέξης Αλάτσης, Βλαδίμηρος Γιαννακάκος, Μαρία Δαμασιώτη, Κωνσταντίνα Κάλτσιου, Νάντια Κατσούρα, Γιώργος Κισσανδράκης, Σοφία Μαραθάκη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Αθηνά Μπαλτά, Νίκος Ντάσης, Νάνσυ Σιδέρη, Ραφαήλ Σιδηρόπουλος, Γιώργος Σύρμας

Περιγραφή

Μια αφήγηση για το δράμα ενός έκπτωτου Δούκα του Μιλάνου και της ανήλικης κόρης του, εξόριστων ναυαγών σ' ένα σχεδόν έρημο νησί της Μεσογείου τετρακόσια χρόνια πριν, μια ιστορία λευκής μαγείας, εκδίκησης και συμφιλίωσης, που είναι ταυτόχρονα ένας ηχηρός ύμνος στη μαγεία, την ελευθερία και τη δύναμη της θεατρικής ψευδαίσθησης. Πόσες σκηνές χωράει αυτό το νησί; Πόσοι σκηνικοί κόσμοι το κατοικούν; Πόσα σύμπαντα; Πόσα θαύματα;

Περισσότερα

Οχτώ μήνες προετοιμασία

Εκατό σελίδες μιας νέας μετάφρασης

Δεκατρείς ηθοποιοί

Δεκαπέντε συντελεστές

Τριακόσιες είκοσι πέντε ώρες πρόβας

Σαράντα herbarium

Δώδεκα μέτρα βελούδινο ύφασμα σε μπλε ρουαγιάλ

Ογδόντα οχτώ ζωγραφισμένες στο χέρι χάρτινες πεταλούδες

Σ' έναν κόσμο θεαματικό, με τη μαγεία να προκαλεί φυσικά φαινόμενα, με τα φαινόμενα να παραπλανούν τα δραματικά πρόσωπα, με τα δραματικά πρόσωπα να λαχταρούν να ελευθερωθούν από τη φυλακή του παρελθόντος, τη μνησικακία, το πάθος για εξουσία, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Όλη η παράσταση κινείται σε μια περιοχή παραδοξότητας, απορίας και θάμβους. Τι αποκαλύπτει το τράβηγμα κάθε αυλαίας; Τι κρύβεται από πίσω; Ένα παιχνίδι μεταξύ κλασικού και σύγχρονου, ελαφρότητας και συγκίνησης, αθωότητας και εφιάλτη.

Βοηθός Σκηνοθέτη | Κωνσταντίνα Κάλτσιου

Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου | Σοφία Μπαμπανιώτη

Διδασκαλία Φωνής | Ελένη Νταλαχάνη

Φωτογραφίες | Ελίνα Γιουνανλή

Κινηματογράφηση – Trailer | Γρηγόρης Πανόπουλος – MakeYourOwnFilms

Κομμώσεις | Κωνσταντίνος Κολιούσης

Μακιγιάζ | Ηλέκτρα Κατσιμίχα

Υπεύθυνη επικοινωνίας | Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ψηφιακή Επικοινωνία |Flipnewmedia

Οργάνωση Εκτέλεση Παραγωγής | Urban Theatre

«Η Τρικυμία» του Oυίλλιαμ Σαίξπηρ στη νέα μετάφραση του Κ. Αλέξη Αλάτση, που έγινε ειδικά για την παράσταση, σε σκηνοθεσία Μάριου Παναγιώτου, θα κυκλοφορήσει από την ΚΑΠΑ Εκδοτική.

Φωτογραφίες

Βίντεο

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεκατρείς ηθοποιοί επί σκηνής που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αν και το πλήθος των ρόλων μάς αποπροσανατόλιζε λίγο. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο, αν και λίγο μεγάλο. Έξυπνα σκηνικά, με ωραία χρώματα και έξυπνη χρήση κουρτινών, και όμορφα κοστούμια. Θα ήταν καλύτερο να ξεκινούσε λίγο νωρίτερα η παράσταση (π.χ. 8μιση) ή να ήταν λίγο πιο μαζεμένη από άποψη χρόνου. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

 2. Υπέροχη παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες, ευφάνταστη, ένα μαγικό παραμύθι, που σε ταξίδευε επί δίωρο, με πολλές στιγμές γέλιου. Θερμά συγχαρητήρια σ΄ όλους. Σ΄ ευχαριστούμε Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.

 3. Πραγματικά μια αξιολογη παράσταση!!
  Σκηνοθεσία, κοστούμια και ηθοποιοί, εξαιρετικά!!
  Η διάρκεια ήταν περίπου στις 2 ώρες, οι ρολοι ήταν απαιτητικοί, οι διάλογοι ποιητικοί ,και η σκηνοθεσία καθώς οι ερμηνείες ήταν απαιτητικοί!!
  Συγχαρητήρια θερμά!!

 4. Πρωτότυπα σκηνικά, πολύ καλές ερμηνείες, έξυπνη σκηνοθεσία, πλούσια παράσταση, με βάση ένα κλασικό κείμενο. Ένα όμορφο παραμύθι που με μαγικό και κωμικό τρόπο μας ταξίδεψε, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα και το κακό που ριζώνει στην ανθρώπινη ψυχή.

 5. Η παράσταση ήταν υπερπαραγωγή! Ευχάριστη, μαγική, καλοδουλεμένη και καλοκουρδισμένη. Είχε εξαιρετικές ερμηνείες, κίνηση, κουστούμια, ευρυματική και ευφάνταστη σκηνοθεσία καθώς και πολλές στιγμές γέλιου. Καλύτερη δουλειά δεν θα μπορούσε να γίνει.
  Παρακολουθήσαμε για δύο ώρες ένα μαγικό παραμύθι και περάσαμε πολύ ωραία! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Ευχαριστούμε πολύ θεατρομάνια για θέαση!!!