Mihalis Kalkanis Group

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Παίζουν μουσική: Γιάννης Αναστασάκης(κιθάρα, εφέ), Λευτέρης Ανδριώτης(κρητική λύρα), Haig Yazdjian(ούτι, τραγούδι), Μιχάλης Καλκάνης(κοντραμπάσο), Χρήστος Καλκάνης(κλαρινέτο), Βασίλης Μπαχαρίδης(ντραμς), Ορέστης Μπενέκας(πλήκτρα, πιάνο)

Περιγραφή

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020. Η αρχή έγινε την Πρωτοχρονιά, με τη μετάδοση της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο.
Καθώς η ψυχαγωγία στο σπίτι παραμένει η μόνη διέξοδος υπό τις παρούσες, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το Φεστιβάλ αποφασίζει να μεταδώσει δωρεάν τρεις ακόμη συναυλίες που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το κοινό. Τα επόμενα τρία Σάββατα, συντονιστείτε YouTube (Greek Festival) του Φεστιβάλ, για να απολαύσετε τις μεταδόσεις που θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και θα διαρκούν 48 ώρες.

Η αρχή θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, όπου μέσα από τις οθόνες μας θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη. Οι εκλεκτοί μουσικοί της jazz σκηνής με τον πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο τους, μας ταξίδεψαν από τη τζαζ και την ambient, στην παραδοσιακή και world μουσική, σε δύο καταπληκτικές συναυλίες (ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 & 25 Ιουλίου), που αποθεώθηκαν από τους θεατές και θεωρήθηκαν μία από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες του καλοκαιριού.

Για την πρεμιέρα μπείτε εδώ

Περισσότερα

με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη

Στη συναυλία του στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου επιχειρεί και πάλι κάτι ιδιαίτερο. Μέσα από τη συνεργασία του με τον Αρμένιο δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian) και τον αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη, δημιουργεί ένα μουσικό περιβάλλον όπου συνυπάρχουν η τζαζ και η ambient, η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και με τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica, στοχεύοντας σε έναν νέο, πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο.

Όπως λέει ο ίδιος ο Μιχάλης Καλκάνης: «Έννοιες όπως η ανοικτότητα, η διαφορετικότητα και η συνύπαρξη διαφορετικών στοιχείων, απασχολούν το σχήμα µας από τα πρώτα του βήματα. Στόχος είναι ένας νέος ήχος, αυθεντικός και πρωτότυπος, μέσα στον οποίο συνυπάρχουν Ανατολή και Δύση, συναίσθημα και ορθολογισμός, ακουστικά όργανα και ηλεκτρονικοί ήχοι, αυτοσχεδιασμός και φόρμα, χρώματα παραδοσιακής μουσικής και επιρροές από κλασική και κινηματογραφική μουσική. Στις παραστάσεις µας αυτές, εμπνεόμενοι από το μαγικό και ατμοσφαιρικό θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, στοχεύουμε ακόμη περισσότερο προς στην ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα, προσκαλώντας δύο καλλιτέχνες από δύο “ξεχωριστούς” κόσμους».

Σχεδιασμός - Eκτέλεση φωτισμού Περικλής Μαθιέλλης
Σχεδιασμός - Eκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχάλης Καλκάνης

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, παρακαλούμε να προσέλθετε 90΄ πριν την έναρξη.

Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.
Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.
Κατά την αγορά κάθε εισιτηρίου δηλώνεται το όνομα του προσώπου που θα το χρησιμοποιήσει.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τα ειδικά μέτρα προστασίας που έχει λάβει το Φεστιβάλ για την αντιμετώπιση του COVID-19 

Φωτογραφίες