Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα

Αρχείο Παίχτηκε από 17/02/2023 έως 07/04/2023
στο Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης
Διάρκεια: 75' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Eric Emmanuel Schmit
Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
Σκηνοθέτης: Κάτια Σπερελάκη
Σκηνογραφία: Λήδα Σπερελάκη
Κοστούμια: Λήδα Σπερελάκη
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας / Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Σάββα, Σάκης Σιούτης

Περιγραφή

Ο Ερίκ Εμανυέλ Σμιτ, στα Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα, καταδύεται στα αβυσσαλέα βάθη της αρχετυπικής  σχέσης των ηρώων του και μας παραδίδει ένα έργο βαθιά φιλοσοφικό.

Περισσότερα

«Κάθε φορά που βλέπετε έναν άντρα και μια γυναίκα μπροστά στον δήμαρχο, αναρωτιέστε ποτέ ποιος από τους δυο θα είναι ο δολοφόνος;»

Ο Ζιλ είναι θύμα ενός μυστηριώδους ατυχήματος. Έχει πάθει αμνησία, δεν ξέρει ποιος είναι. Επιστρέφει στο σπίτι του μαζί με τη Λίζα, τη γυναίκα του εδώ και είκοσι χρόνια.
Ποιος είναι;
Ποια είναι η Λίζα;
Πώς ζούσαν ως ζευγάρι;
Με βάση τα όσα του διηγείται, προσπαθεί να ανασυστήσει την ύπαρξή του. Αν όμως η Λίζα λέει ψέματα;
Ένα συναρπαστικό μυστήριο γύρω από ένα ζευγάρι στην αναζήτηση της αλήθειας. Μια μαύρη κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις όπου ο έρωτας εναλλάσσεται με τον ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ο γάμος και η συζυγική ζωή είναι ένα ανεξάντλητο θέμα που έχει εμπνεύσει διαχρονικά δεκάδες θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Ο Ερίκ Εμανυέλ Σμιτ, στα Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα, καταδύεται στα αβυσσαλέα βάθη της αρχετυπικής  σχέσης των ηρώων του και μας παραδίδει ένα έργο βαθιά φιλοσοφικό. Τα υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει είναι αυτά στα οποία αγωνίζονται να απαντήσουν τα ζευγάρια στη μικρή ή μεγάλη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, αλλά κατά κανόνα μένουν αναπάντητα μέχρι να τους χωρίσει η ζωή ή ο θάνατος.

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέκα Στεργίου

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Τρέιλερ παράστασης: Κωνσταντίνος Λέπουρης, Γιώργος Αγγελίδης

Οργάνωση παραγωγής: Μαντάμ Σαρδάμ

Φωτογραφίες