Μικρές Ιστορίες Φόνων

Αρχείο Παίχτηκε από 14/10/2022 έως 30/12/2022
στο Άβατον
Διάρκεια: 80'
Κείμενο: Παναγιώτης Μπρατάκος
Διασκευή: Αντιγόνη Μακρή
Σκηνοθέτης: Απόστολος Τζίκας, Αντιγόνη Μακρή
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Ελένη Βουγιούκα, Ξένια Γουρούβα, Αλέξανδρος Κουκ, Αντιγόνη Μακρή, Δημήτρης Πνευματικός, Κωνσταντίνος Ciel Λεβάκης,  Άντζελα Σπυροπούλου, Αλεξάνδρα Στεργίου, Απόστολος Τζίκας, Κατερίνα Φραγκοπούλου

Περιγραφή

Οι Μικρές ιστορίες φόνων είναι ένα σπονδυλωτό θέαμα με στοιχεία τραγικωμωδίας. ​Το έργο απαρτίζεται από μια διαδοχή θεατρικών ιστοριών.

Περισσότερα

Διαδραματίζεται μέσα σε ένα κελί όπου φυλάσσεται μια πρώην δημοσιογράφος . Εκεί προσεγγίζεται από έναν νέο συγγραφέα  - συνάδελφό της και την καλεί να διαβάσει το νέο του βιβλίο  που αφορά αληθινές ιστορίες φόνων, ώστε στο τέλος να την πείσει να διηγηθεί την δική της πικρή ιστορία.

Η κάθε αφήγηση ξεδιπλώνεται μεμονωμένα και ανεξάρτητα, χωρίς ποτέ το ένα άτομο και η δική του αντίληψη των γεγονότων να αλληλεπιδρούν άμεσα με το άλλο. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο παρακολουθούμε μια σειρά από μετά θάνατον "δίκες", όπου όμως θύμα και θύτης (ιδιότητες όχι οπωσδήποτε ξεκάθαρα περιχαραγμένες) έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν δίχως πια τον φόβο της κατακραυγής και της καταδίκης, να μοιραστούν την προσωπική τους αλήθεια και πιθανώς να ελαφρύνουν την ενοχή και τον στιγματισμό που τους βαραίνουν και τους κυνηγούν ως και στον τάφο, διεκδικώντας έστω κι εκ των υστέρων μια προοπτική δικαίωσης.

Φωτογραφίες: Πέτρος Μακρής 

Creative direction: Αντιγόνη Μακρή

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια παράσταση που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, παρουσιάζει την κοινωνία μας όπως είναι και όπως θα έπρεπε να είναι...Τονίζει το σκοτάδι για να το ξορκίσει και να αναδειχτεί το φως!!
    Μπράβο σε όλους για την εξαιρετική δουλειά!!!