Ο μικρός εγώ

Αρχείο Παίχτηκε από 10/10/2017 έως 02/01/2018
στο Άλφα
Κείμενο: βασισμένο στο έργο του Κώστα Ταχτσή
Διασκευή: Βασίλης Ανδρέου, Ομάδα Αίολος
Σκηνοθέτης: Βασίλης Ανδρέου
Κοστούμια: Αφροδίτη Μηλιώνη- Δήμος Κλιμενώφ
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Ερμηνεύουν: Βλασία Κουτσού, Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Θεόδωρος Χιντζίδης.

Περιγραφή

Η παράσταση “Ο Μικρός Εγώ”, βασισμένη στο σύνολο του έργου του Κώστα Ταχτσή, αλλά κυρίως στο μυθιστόρημα - αλυσίδα “Τα Ρέστα”, ξανανεβαίνει μετά από 4 χρόνια. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία του ήρωα στην αυλή ενός σπιτιού, ένα τοπίο φωτεινό που ευλογεί την ζωή, καταλήγουμε σε ένα δωμάτιο σκοτεινό. Ο ήρωας, αντιμέτωπος πια με τον ίδιο του εαυτό του.
Μια πορεία γεμάτη ενοχές, γεμάτη από τον ήχο από τα κέρματα που έπεσαν από τα χέρια του Κωστή και κάθε Κωστή που πλήρωσε τα λάθη των άλλων, που πλήγωσε τους άλλους, που προσευχήθηκε στην οικογένεια και την έκανε τέχνη. Είναι μια σπουδή για το πώς ο εφιάλτης γίνεται πίστη και έργο τέχνης.

Περισσότερα

Βασισμένο στο έργο του Κώστα Ταχτσή

Η υπόσχεση της Ομάδας Αίολος να επιστρέψει ξανά στην πρώτη της παράσταση γίνεται πραγματικότητα. Τον Οκτώβριο η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άλφα- Ιδέα.

Το ταξίδι στην ζωή ενός ανθρώπου, μνήμες άλλοτε ωραίες, τρυφερές, από το χάδι της γιαγιάς και του πρώτου έρωτα, άλλοτε άσχημες, κραυγές από οικογενειακούς τσακωμούς, που καταλήγουν να γίνουν, αυτή η μία κραυγή του ήρωα που αναγκάζεται πια να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό, τόσο ως άτομο που δρα μέσα σε μία οικογένεια, όσο και ως ένας καλλιτέχνης ,που δρα μέσα στην κοινωνία.

Ένα κύκνειο άσμα που αναγεννά μνήμες, που καθόρισαν την ζωή του, τις σκληρές μνήμες από τον πατέρα του. Τον Πολ, έναν από τους πρώτους εραστές, έφεδρο αξιωματικό του αγγλικού στρατού, και φυσικά τις γυναίκες που καθόρισαν στην ζωή του, της μάνας του και της γιαγιάς του.

«Από πολύ μικρός τη ζωή την είδα μεσ’ απ’ τα μάτια των γυναικών, το ίδιο και τους άντρες. Οι γυναίκες εξουσίαζαν τα βρεφικά, παιδικά κι εφηβικά μου χρόνια σαν απόλυτοι μονάρχες. Όταν έκανα την Οκτωβριανή μου Επανάσταση, δεν τις εξόρισα απ’ τη ζωή μου. Τις αποκεφάλισα.

Κι από τότε ζω μόνο και μόνο για να έχω τύψεις». Κ. Ταχτσής

Ο Κώστας Ταχτσής για τα «Ρέστα»

“Έχουν αρετές. Είναι άμεσα και πιο σκανδαλιστικά, η αντικοινωνική παρουσία του συγγραφέα, πίσω από τον εκάστοτε ήρωα είναι φανερή, για αυτό και πιο ενοχλητική. Υπάρχει ατμόσφαιρα νοσταλγίας των παιδικών χρόνων και μπόλικη ηθικολογία.

Η κεντρική ιδέα είναι η καθοδική πορεία ενός ανθρώπου απ’ την αθωότητα στην πλήρη αλλοτρίωση. Είναι ένα είδος εγχειριδίου για μητέρες: πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας απ’ τους κινδύνους που τα περιβάλλουν.

Τα «Ρέστα» δεν θα μπουν ποτέ σε σχολικό βιβλίο. Φρικιώ στη σκέψη ότι ίσως με βάλουν σε σχολικά βιβλία.”

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου
Διασκευή: Βασίλης Ανδρέου, Ομάδα Αίολος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρισίου
Μουσική Σύνθεση: Σπύρος Παρασκευάκος
Τραγούδι: Νεφέλη Κουρή
Φωτογραφία: Γιάννης Μπορομπόκας
Ενδυματολόγοι: Αφροδίτη Μηλιώνη- Δήμος Κλιμενώφ

Λίγα λόγια για την Ομάδα Αίολος

“Ο Μικρός Εγώ”, υπήρξε η πρώτη δουλειά της Ομάδας Αίολος. Συνέχισε την θεατρική της δράση με άλλες δύο παραστάσεις, σε νέο χώρο και με νέους συνεργάτες, “Ματωμένος Γάμος” (2014-2015) και “Οδός Ολύμπου 12”, βασισμένο στην “Ελληνική Μυθολογία” του Νίκου Τσιφόρου (2016), και τα δύο σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Αναφορά όμως πάντα για την ομάδα υπήρξε αυτή η πρώτη δουλειά, “Ο Μικρός Εγώ”, στην οποία και είχαμε ορκιστεί να επιστρέψουμε.

Επιστρέφουμε λοιπόν!!!

Βίντεο

71 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξαιρετική παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Έργο τρυφερό παρά τη "δραματική" παιδική ηλικία του μικρού "ΕΓΩ", η οποία αποδίδεται με καυστικό χιούμορ, αφήνοντας στο θεατή μια αίσθηση συγκίνησης και προβληματισμού για το κατά ποσό οι δύο αυτές γυναίκες, μάνα και γιαγιά, επηρέασν τη μετέπειτα πορεία του Κ. Ταχτσή, ως ανθρώπου και ως δημιουργού. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για αυτή τη πρόσκληση.

 2. Αξιόλογη παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες, χιούμορ και μουσική επένδυση...! Ωστόσο, επειδή το θέμα ήταν σοβαρό θεώρησα ότι η ελαφρότητα και η νευρικότητα πολλών σκηνών δεν χρειαζόταν!!
  Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 3. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΤΣΗ. ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΚΙΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΤΟΣΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΥΛΑ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΡΥΘΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΡΟΛΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΙΑ, ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΤΣΗ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ, ΠΟΥ ΝΤΥΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!
  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!!!

 4. Πολύ καλή παράσταση! Όμορφο κείμενο, μουσική επένδυση και ερμηνείες! Ιδιαίτερα οι ερμηνείες της γιαγιάς και του μικρού Κωστή εξαιρετικές! Επίσης βρήκα πολύ ευρηματική την ύπαρξη δύο προσώπων για τον ρόλο του Κώστα Ταχτσή, με το ένα να υποδύεται την νεαρή ηλικία του και το άλλο να αφηγείται την ζωή του και να υποδύεται τα μετέπειτα στάδια! Συγχαρητήρια στα παιδιά!
  Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση

 5. Παρακολούθησα την παράσταση την Τρίτη 19/12. Ομολογώ πως εξεπλάγη θετικά από την απόδοση του κειμένου, που παρότι δεν το είχα διαβάσει, νιώθω πως κατάλαβα την πλοκή και την χωροχρονοτοποθέτηση της πλοκής. Η επιλογή της διατήρησης της αφηγηματικής φόρμας ήταν και ενδιαφέρουσα και επιτυχής! Επίσης, η μουσική ήταν αξιόλογη, τα σκηνικά ωραία όπως και τα κοστούμια. Η ομάδα πιστεύω πως έδωσε αν όχι το 100%, μία τεράστια προσπάθεια και συγκέντρωση, που φάνηκε.

 6. Μια ομορφη παρασταση με καλογραμμενο κειμενο και με πολυ ευστοχη και δημιουργικη σκηνοθεσια... αρκετα καλες ερμηνειες απο τους ηθοποιους και πολυ ωραια ιδεα η εναλλαγη αναμεσα στις δυο ηλικιες του Ταχτση..
  Ευχαριστω για την προσκληση τη Θεατρομανια

 7. Παρα πολύ καλή παράσταση με εξαιρετική σκηνοθεσία. Δίνει με πολύ γρήγορο και έντονο ρυθμό ολη την παιδική ηλικία του Ταχτση, χωρίς να κουράζει. Οι ηθοποιοι καταπληκτικοί, ανταποκριθηκαν απόλυτα στους ρόλους τους. Ευχαριστώ τη Θεατρομανία για την ευκαιρία που μου έδωσε να παρακολουθήσω μια τόσο γεμάτη παράσταση

 8. Ήμουν τυχερός και είδα χτες την παράσταση με προσκλήσεις από τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ. Πρόκειται για μια πολύ καλή παράσταση με χιούμορ, συγκίνηση, γρήγορους ρυθμούς, καλή σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες. Η παράσταση χαρακτηρίζεται σε πρώτο επίπεδο από το χιούμορ και το γρήγορο ρυθμό της, που όταν όμως περάσει η πρώτη εντύπωση συνειδητοποιείς τα βαθύτερα ζητήματα με τα οποία ασχολείται και τον δραματικό - καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν αυτές οι γυναίκες (μάνα, γιαγιά) στην ζωή και την ψυχοσύνθεση του μικρού Κωστή. Οι ερμηνείες της κα. Σφενδυλάκη στο ρόλο της γιαγιάς και του κ. Μακρή στο ρόλο του μικρού Κωστή εξαιρετικές, το ίδιο και αυτή της κα. Κουτσού σε πιο περιφερειακούς ρόλους όμως. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί αν και ερμηνεύουν τους ρόλους τους αξιοπρεπέστατα κάποιες στιγμές δεν μου φάνηκαν αρκετοί.
  Ευχαριστώ πολύ.

 9. Πολύ καλή παράσταση, με γρήγορες εναλλαγές, ευρηματική σκηνοθεσία και χιούμορ! Ταλαντούχοι όλοι οι ηθοποιοί! Το θέατρο Άλφα-Ιδέα είναι πάντα συνεπές στις εκπληκτικές παραστάσεις που επιλέγει να ανεβάζει. Ευχαριστούμε πολύ τη θεατρομανία για τις προσκλήσεις!

 10. Πολυ καλη παρασταση. Γρηγορη σκηνοθεσια, λιτη, που σε αφηνει να εστιασεις στη ψυχη και τα συναισθηματα των πρωταγωνιστων. Εδωσαν ψυχη και κοπο οι ηθοποιοι. Αξιζει να δειτε αυτη τη παρασταση σε ενα θεατρο που ανεβαζει μονο προσεγμενες δουλειες. Ευχαριστουμε θεατρομανια για τις προσκλησεις.

 11. Είναι από τις φορές που αισθάνθηκα άσχημα επειδή είχα κερδίσει πρόσκληση και δεν πλήρωσα το μικρό αντίτιμο ως επιβράβευση των ηθοποιών για την όμορφη αυτή παράσταση.Οι ηθοποιοί παίζουν τους ρόλους τους εξαιρετικά καταθέτοντας ψυχή. Έξυπνη σκηνοθεσία, όμορφες ερμηνείες,ταλαντούχα πλάσματα.Μπράβο! Αξίζει να την δει κάποιος.

  Ευχαριστώ παρόλα αυτά για την πρόσκληση.

 12. Παρακολουθησα την παρασταση με προσκληση του ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ. Η παράσταση ήταν εξαιρετική , οι ηθοποιοί πολύ καλοί εώς συγκινητικοί , παίζουν τους ρόλους τους εξαιρετικά καταθέτοντας ψυχή. Εξυπνη και ευρηματικη η σκηνοθεσία. Φιλότιμη προσπάθεια να αναπαρασταθεί επί σκηνής ο ταραγμένος εσωτερικός κόσμος του Ταχτσή.Τη συστήνω σε όλους !

 13. ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΡΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Η ΓΝΩΣΗ,Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ...
  ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ...

 14. ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΡΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Η ΓΝΩΣΗ,Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ...
  ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

 15. Πραγματικά πολύ ωραία παράσταση από κάθε άποψη, καλλιτεχνική όσο και για τα μηνύματα που περνάει για το θέμα της οικογένειας και όχι μόνο. Μην τη χάσετε, αξίζει ειλικρινά !!!!
  Ομάδα της Θεατρομανίας σε ευχαριστώ παρά πολύ !

 16. Μια οριακή, διαταρακτική παράσταση που ακροβατεί ριψοκίνδυνα από την ολόγυμνη, φρικιαστική αλήθεια, τη βία της ενδοοικογενειακής ψυχοπαθολογίας στη γαλανή τρυφερότητα και αθωότητα της αγάπης, στο απαλό χάδι των παιδικών αναμνήσεων. Με ειλικρινή σεβασμό,χιούμορ, λιτότητα και αυθεντικότητα σκιαγραφήθηκε δραματουργικά η τρικυμιώδης δίνη της παιδικής ηλικίας του Ταχτσή, με την τυραννική υπερπαρουσία της γυναικείας φιγούρας να τον κακοποιεί και να τον αποδυναμώνει διαταρακτικά με τη στυγνή εντολή -γίνε άντρας, γίνε άντρας -, γεμίζοντας με κτηνώδεις σκιές τη ζωή και το βλέμμα του παιδιού και μελλοντικού συγγραφέα.Εύστοχες, γρήγορες, συνεκτικές εναλλαγές σε άλλα πρόσωπα και εποχές εντείνουν δυναμικά τη ροή της δράσης ενώ η αφήγηση των γεγονότων, που δεν είναι γραμμική, προσδίδει τη γνησιότητα και την αποσπασματικότητα που έχει κάθε ανθρώπινη ζωή. Εξαιρετική η υπερπληθωρικότητα της γιαγιάς, η αμφιθυμική, εύθραυστη ιδιοσυγκρασία της μητέρας, καθώς και η αγνή παιδικότητα, η λευκή μαγεία στο πρόσωπο του μικρού Ταχτσή που επρόκειτο να αλλοιωθεί σπαρακτικά απ΄ τη βία και την πάλη των αντιθέσεων που θα τον καταδιώκουν ως ενήλικα. Πολύ συγκινητική η τελευταία σκηνή, με τον μεγάλο, βολεμένο συγγραφέα της ψευδοηθικής να συγκρούεται με την πραγματική του φύση, τους αγριεμένους πόθους του, τη ματωμένη, χιλιοφαγωμένη γύμνια της αλήθειας του. Στον θάνατο, συμφιλιώνονται και μονιάζουν. Ένα εξαιρετικό κείμενο που αποδόθηκε τρυφερά και ουσιαστικά, παρακολούθησα τη παράσταση στις 29/11, σε ευχαριστώ πολύ Θεατρομανία!!

 17. Ωραία και συνεκτική παράσταση που σε μυεί στη ζωή του Ταχτσή. Πολύ αξιοπρεπείς ερμηνείες. Η ζωντανή μουσική συνυπάρχει αρμονικά με τη γρήγορη δράση, δημιουργώντας πληθώρα εικόνων από τη ζωή του συγγραφέα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 18. Πολύ ωραία παράσταση, που αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο το πνεύμα των έργων του Κ. Ταχτσή. Συνδυάζει πολύ εύστοχα κωμικά και δραματικά στοιχεία και μεταφέρει το θεατή στην Αθήνα της δεκαετίας του '30 και '40. Πολύ καλές οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία. Τελικά μια ευχάριστη και συγκινητική θεατρική εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 19. Αξιόλογη ερμηνευτική απόπειρα θεατρικής αναπαράστασης της μυθιστορηματικής αυτοβιογραφίας του συγγραφέα Κ. Ταχτσή. Ωστόσο, η σκηνογραφική λιτότητα στερεί το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα από μια πληρέστερη πρόσληψή του από το κοινό, σε αντίθεση με τη μουσική υπόκρουση επί σκηνής που επενδύει ακουστικά το πλαίσιο του έργου, ενισχύοντάς το.

 20. Έντιμη προσπάθεια,αλλά άνευρο το αποτέλεσμα. Πομπώδες παίξιμο! Υπέροχη μουσική και πολύ καλός
  ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τη "θηλυκή" φύση του Ταχτσή. Ευχαριστώ την κυρία Σοφιάννα Αγγελοπούλου για την παραχώρηση της πρόσκλησης.

 21. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Ήταν μια ενδιαφέρουσα παράσταση. Ο Ταχτσής και το έργο του παραμένουν σύγχρονα. Η προσπάθεια όλων των συντελεστών ήταν φιλότιμη αν και κατά περίπτωση άνιση. Ο Γιώργος Μακρής πολλά υποσχόμενος!

 22. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για την διπλή πρόσκληση!! Από τις καλύτερες παραστάσεις που χω παρακολουθήσει όχι μόνο φέτος αλλά και γενικά!!
  Πανάξιοι και ταλαντούχοι όλοι οι ηθοποιοί που απαρτίζουν το θεατρικό!! Εξαιρετική σκηνοθετική ματιά κι ένα συγκλονιστικό φινάλε με εκπληκτική κορύφωση!!
  Μπράβο σε όλους τους συντελεστές μα όλους!! Αξίζει να την παρακολουθήσει πολύς κόσμος!!

 23. Εχω κερδισει διπλη προσκληση για σημερα το βραδυ.Δυστυχως λογω των επεισοδιων στο κεντρο δισταζω να παω αν και με διαβεβαιωσαν πως θα γινει η παρασταση
  Η ΟΔΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΤΗ και ατομα μεσα στο πολυτεχνειο κλεισμενα απο το πρωι.Παραχωρω την προσκληση σε οποιον θεατροφιλο μπορει να παει.Δυστυχως για μενα ειναι αδυνατον.

 24. ενα καταπληκτικο εργο με εξαιρετικες ερμηνειες.....χιουμορ και δραμα μαζι.....οι ηθοποιοι ηταν εξαιρετικοι στο ρολο τους.....απλα συγχαρητηρια στην ομαδα....και στη θεατρομανια που στηριζει τετοιες ομαδες.....χιλια μπραβο.....

 25. ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ σ΄ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη παράσταση. Εναλλαγή χιούμορ, συγκίνησης και γρήγορος ρυθμός έδωσαν μία εξαιρετική παράσταση. Οι ηθοποιοί όλοι τους πάρα πολύ καλοί αν και νέα παιδιά. Ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση!

 26. Πολυ ζωντανη παρασταση, γεματη ενταση, κινητικοτητα, χιουμορ στο μεγαλυτερο μερος της και αργοτερα δραματικοτητα.. Οι ηθοποιοι αποδοσανε τα μεγιστα.Πολυ ομορφη νοτα της παραστασης το πιανο. Παρα πολυ καλη σκηνοθεσια, πετυχε την συνυπαρξη παρελθοντος και παροντος με τροπο κατανοητο. Αυτοβιογραφικο εργο, το οποιο δειχνει τον σκληρο τροπο που μεγαλωσε ενα παιδι, τα βιωματα του και η ωθηση στη συγγραφη.

 27. Παρακολούθησα απόψε την παράσταση χάρη στη Θεατρομάνια που την ευχαριστώ!Μια παράσταση με όμορφους ήχους,ερμηνείες,χρώματα κι αρώματα μιας άλλης εποχής & βέβαια τη ζωντάνια του Ταχτσή στο κείμενο!Μου άρεσε πολύ & τη συστήνω ανεπιφύλακτα,γιατί δε φτιάχνουν μόνο τα "μεγάλα" ονόματα όμορφες δουλειές,αλλά όσοι είναι πραγματικοί εργάτες της υποκριτικής τέχνης!

 28. Παρακολούθησα χθες την εν λόγω παράσταση στο θέατρο Άλφα-Ιδέα. Το έργο αποτελεί μια περιήγηση στα πρώτα χρόνια της ζωής του συγγραφέα, αναζητώντας έτσι τα στοιχειά που διαμόρφωσαν την μελλοντική του ταυτότητα. Δεν υπάρχει αυστηρή χρονική αλληλουχία ανάμεσα στις σκηνές καθώς τα περιστατικά και τα πρόσωπα αρκετά συχνά μπλέκονται μεταξύ τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το έργο να αποκτά μια ποιητική διάσταση χωρίς ωστόσο να αφήνει κενά στην κατανόηση της πλοκής. Ενδιαφέρουσες οι ερμηνείες των ηθοποιών, προσδίδουν ζωντάνια σε μια παράσταση η οποία αξιοποιεί όχι μόνο τη σκηνή αλλά και τους διαδρόμους της πλατείας του θεάτρου. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία ενός πιανίστα - και ακορντεονίστα - στη άκρη της σκηνής, ο οποίος εύστοχα ντύνει με νότες το έργο. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

 29. Πολύ καλές ερμηνείες, στην προσπάθεια να αναπαρασταθεί επί σκηνής ο ταραγμένος εσωτερικός κόσμος του Ταχτσή. Εναλλαγή χιούμορ, συγκίνησης, ενδοσκόπησης και προβληματισμού. Προφανώς και προτείνεται ανεπιφύλακτα. Βαθμός 4,5/5.

 30. Ένα εκπληκτικό κείμενο που δεν ευτύχησε ιδιαίτερα στην απόδοση του από τους ηθοποιούς. Η δραματικότητα του κειμένου υπονομευόταν σε κάποια σημεία από ένα ανέμπνευστο χιούμορ. Ευχαριστώ θεατρομάνια για την ευκαιρία να ακούσω αυτό το υπέροχο κείμενο.