Μοναστήρι

από 21/10
Διάρκεια: 100'
Κείμενο: Διασκευή του θεατρικού έργου «Το σπίτι της Mπερνάρντα Άλμπα», του Federico Garcia Lorca,  με επιρροές από τις «Αμαρτωλές Καλόγριες», του Pedro Almodovar καθώς και γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί ανά τον κόσμο στο παρελθόν.
Απόδοση: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Δραματουργική επεξεργασία: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Σκηνοθέτης: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Σκηνογραφία: Σάββας Σουρμελίδης
Κοστούμια: Αντρέας Λιναρδάτος – Devi Dharma, Μαρία Ι. Ζαϊρη (Κατασκευή σταυρών)
Μουσική: Γιώργος Κουστιμπής (επιμέλεια)
Κίνηση: Ιουλία Αγαλίδου
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Ιουλία Αγαλίδου | Αναστασία Γκουγκούμη | Έλενα Εσκενάζη |Ελένη Καραδάκη, Σοφία Μελισσουργού |Μαρία Πανοπούλου| Κατερίνα Παπαθανασιάδη, Χαρά Στάθη | Λούλα Τριανταφύλλου | Βαλεντίνος Τσίλγολου

Περιγραφή

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, της σωματικής και ψυχικής βίας, του συμβιβασμού και του ερωτικού πάθους. Οι ηθικοί κανόνες περιορίζουν τη γυναίκα σε τέτοιο βαθμό, που της στερούν το δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της.

Ο ακραίος αυτός περιορισμός μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του οδηγείται σε αποτυχία.

Περισσότερα

Yπόθεση του έργου:

Σε ένα μοναστήρι που βρίσκεται στο ΤΡΑΣΜΟΖ της Ισπανίας, το χωριό θεωρείται καταραμένο από τον 13ο αιώνα και αφορισμένο από την καθολική εκκλησία, μια αυταρχική ηγουμένη θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τη θέση της και την οικονομική της ευημερία, με καθε τρόπο, αψηφώντας τα θέλω και τα πιστεύω των υπολοίπων.

Η αδελφή Κατάρα, ικανή για όλα, γίνεται ηγουμένη στη θέση της αδελφής Γαλήνης και περισυλλέγει στο πλάι της, κορίτσια που κρίνει αυτή, οτι έχουν θέση στη μονή που θέλει να δημιουργήσει. Μαζί της η αδελφή Νυφίτσα και η αδελφή Κοπριά γίνονται υποχείρια στα χέρια της. Τα πάντα όμως ανατρέπονται όταν ξυπνά η “γυναικεία φύση” των μοναχών. Ερωτικά μπερδέματα, ζήλεια, πάθη, συμβιβασμοί και ίντριγκες περιπλέκουν την ιστορία και το μόνο που τους απασχολεί είναι, «τι θα πει ο κόσμος».

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Μελισσουργού

Φωτογραφία - Promo Video: Γιάννης Βολιώτης - Volition

Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Βολιώτης

Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου

Εκτέλεση μακιγιάζ: Απόφοιτοι των ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Παραγωγή: LIMINAL SPACE - VOLITION

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για το covid. Oι θέσεις είναι περιορισμένες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τοσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο οσο και καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Βαφείο - Λάκης Καραλής

από 21/10
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Τηλ: 210 3425637

Εισιτήρια: 15 Ευρώ, 12 Ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ΑΜΕΑ και ανέργους), Ισχύουν ειδικές τιμές εισιτηρίων για συλλόγους και γκρουπ στο τηλ. 697 426 2708
Πληροφορίες: 210 34 25 637 – 697 4262708

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 21:15
Π 21:15
Π
Σ
Κ