Μοτέλ Θήβα

Αρχείο Παίχτηκε από 03/05/2017 έως 31/05/2017
στο 104
Συγγραφέας: Λουίς Μιγκέλ Γκονθάλεθ
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθέτης: Τάσος Μπιρσίμ
Ερμηνεύουν: Στέφανος Γεωργιάδης, Μαρία Λεβαντή

Περιγραφή

Ο Λουίς Μιγκέλ Γκονθάλεθ, θα έρθει και στην Αθήνα να παραβρεθεί στiς 24 Μαΐου , ημέρα Τετάρτη στην παράσταση της θεατρικής ομάδας σου_real(*)

Η θεατρική ομάδα σου_real(*) θα ανεβάσει στο Θεάτρου 104 από τις 10 Μαΐου και μετά το έργο του Ισπανού συγγραφέα, Λουίς Μιγκέλ Γκονθάλεθ, Μοτέλ Θήβα, το οποίο έχει πάρει Βραβείο Ciudad de Alcorcón για συγγραφείς κάτω των 30 ετών (1994) και Βραβείο Rojas Zorilla de Toledo (1994).

Περισσότερα

2 ΠΡΟΣΩΠΑ: ένας άντρας, από 20-25 ετών, μια γυναίκα από 35-40 ετών

Η πόλη, η οποία φοράει τα γιορτινά της, συνταράσσεται από μια θρασύτατη ληστεία, που διαπράττεται στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Το ημερολόγιο γράφει 29 Δεκεμβρίου. Οι ληστές, τρεις άντρες και μια γυναίκα. Η λεία τους: 500 εκατομμύρια πεσέτες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η ιδιαιτερότητα του σχεδίου: οι ληστές φυλάσσουν τη λεία τους σε θυρίδα της ίδιας της τράπεζας, που λήστεψαν και μετά χωρίζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Δυο απ’ αυτούς, ο βενιαμίν της παρέας και η γυναίκα, βρίσκουν καταφύγιο σε παρακείμενο μοτέλ με το όνομα Μοτέλ Θήβα. Από 'κεί μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας, νιώθοντας ασφαλέστεροι στη ζεστασιά που τους δίνει το «στόμα του λύκου». Ένας πολύ έντονος ερωτισμός υπάρχει στο δωμάτιο του μοτέλ. Η σειρήνα ενός περιπολικού φωτίζει το παράθυρο του δωματίου όπου βρίσκεται το ζευγάρι. Ο νεαρός άνδρας και η γυναίκα φιλιούνται για να μην κινήσουν τις υποψίες. Με το φιλί αυτό αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σχέσης των δυο αυτών ανθρώπων. Μιας σχέσης, που ξεκινάει από πολύ παλιά, χωρίς όμως εκείνοι να το γνωρίζουν.

Ένα καρτέλ κοκαΐνης, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δύο (;) δολοφονίες. Ένα παιδί χάνει τους γονείς του, μια γυναίκα χάνει το παιδί της και αργότερα τον άντρα της, θύματα και οι δύο στο κυνήγι τής εξουσίας και του χρήματος. Το μόνο πράγμα που συνδέει όλες αυτές τις ιστορίες: ένα μενταγιόν. Ένα μενταγιόν μέσα απ’ το οποίο αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ένα μενταγιόν που χαρίζει απλόχερα τη ζωή και το θάνατο. Το τέλος είναι κοντά. Ο μύθος τού Οιδίποδα παραμονεύει

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λεβαντή
Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του εκφωνητή: Νίκος Μουρατίδης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Λεβαντής
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Χατζηγεωργίου
Μακιγιάζ: Ζωή Γάσπαρη
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

 

Ο  Λουίς Μιγκέλ Γκονθάλεθ Κρουζ
Δραματουργός και θεατρικός σκηνοθέτης, μυείται στο μυθιστόρημα και έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των οπτικοακουστικών μέσων, γυρίζοντας πολυάριθμες ταινίες μικρού μήκους πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση και συνεχίσει το έργο του ως παραγωγός και σκηνοθέτης ποικίλων προγραμμάτων. Μεταξύ αυτών αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του ως παραγωγού (executive producer ) πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως «Ο Μανδραγόρας», στο οποίο εργάστηκε ως το 2010. Έχει γράψει και έχει συνεργαστεί σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους και το 1992 αρχίζει να γράφει Θέατρο, ένα είδος στο οποίο θα ακολουθήσει μακρά πορεία. Ιδρύει, μαζί με άλλους συγγραφείς, τη θεατρική ομάδα El astillero, με την οποία ανεβάζει συλλογικά έργα. Το 1999 κάνει την πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία. Από τότε έχει στο ενεργητικό του πάνω από είκοσι μοντάζ Έχει λάβει, μεταξύ άλλων, τα βραβεία Caderón de la Barca, Rojas Zorrilla, Born και Lope de Vega.