Ο άνδρας με την πουά γραβάτα

Αρχείο Παίχτηκε από 06/10/2017 έως 05/11/2017
στο Σοφούλη (Θεσσαλονίκη)
Κείμενο: ΕΛ ΡΟΙ + ΑΒΓ
Σκηνοθέτης: Γιάννης Λαζαρίδης
Σκηνογραφία: Σοφία Φραγγή
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Ερμηνεύουν: με σειρά εμφάνισης GUEST STAR o Θωμάς Παλιούρας (video), Παύλος Τάνης, Κλεοπάτρα Λασκαρίδου, Πάνος Μητσόπουλος, Αβραάμ Γκουτζελούδης, Λένια Ραζή (video)

Περιγραφή

Γέλιο, χαρά και ενθουσιασμός επικράτησε τον Οκτώβριο στο Θέατρο Σοφούλη με την παράσταση «Ο Άνδρας με την Πουά γραβάτα». Ο Νοέμβρης ήρθε και ήρθε η ώρα ο περίεργος αυτός κύριος να συγκρουστεί επιτέλους με το πεπρωμένο του. Αυτό το τριήμερο 3, 4 και 5 Νοεμβρίου θα δοθούν οι τελευταίες παραστάσεις με μειωμένο εισιτήριο μάλιστα, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να την δουν. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ραντεβού στο Θέατρο Σοφούλη για μια πτώση μακράς διάρκειας!

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο διαδραματίζεται μέσα στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν την ώρα που αυτοκτονεί. Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του κάποιος που εν τέλει παίρνει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του;
Με τη βοήθεια της φαντασίας του δημιουργεί έναν κόσμο δικό του, οικείο, επινοώντας ακόμη και πρόσωπα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, για να ξεχάσει το τι έκανε ή ίσως για να βοηθήσει τον εαυτό του να αποφασίσει ότι το τέλος του ήρθε επειδή το αποφάσισε ο ίδιος.

Όλα αυτά μας παρουσιάζονται με έναν κωμικοτραγικό τρόπο, μια γλυκόπικρη ωδή στις χαρές και τα βάσανα του Ιάκωβου. Ή μήπως του καθένα;

Ψάχνοντας την απόλυτη ευτυχία μέχρι και τα τελευταία 40 μέτρα της σύγκρουσης του, ο Ιάκωβος Λέδερμαν αναθεωρεί και πράττει.

Τι συμβαίνει αλήθεια στο μυαλό αυτού που αυτοκτονεί;
Τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού που πέφτει στο κενό;
Τι να σκέφτεται, άραγε, ο Ιάκωβος Λέδερμαν;

Β. Σκηνοθέτη: Σοφία Φραγγή
Ήχος: Ανέστης Ατακτίδης
Video - Trailer: Παναγιώτης Κουντουράς - Στάθης Βασιλειάδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Νικολάου

Βίντεο