Ο χορός των σκουπιδιών & Ιφιγένεια Life Style

Αρχείο Παίχτηκε από 05/05/2019 έως 26/05/2019
στο Studio Κυψέλης
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Πέπη Οικονομοπούλου
Σκηνοθέτης: Πέπη Οικονομοπούλου
Κοστούμια: Πέπη Οικονομοπούλου
Ερμηνεύουν: Γίτσα Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Κλημόπουλος, Χρήστος Μαραθιάς, Σίσσυ Μαράθου, Πέπη Οικονομοπούλου, Δήμητρα  Χασιακή

Περιγραφή

Στο Studio Κυψέλης ανεβαίνουν τα δύο μονόπρακτα της Πέπης Οικονομοπούλου, «Ο  Χορός των Σκουπιδιών» και «Ιφιγένεια Life Style», από την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και κάθε Κυριακή έως τις 26 Μαΐου 2019.

Περισσότερα

Δύο μονόπρακτα της Πέπης Οικονομοπούλου

 

Λίγα λόγια για τα μονόπρακτα

Το πρώτο, «Ο  Χορός των Σκουπιδιών», διαδραματίζεται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, όπου η πείνα και η αθλιότητα επικρατούν, όμως ακόμα και από το τελευταίο σκαλοπάτι, αναδύεται η ανάγκη για έρωτα και ανθρώπινη επαφή.

Στο δεύτερο, το «Ιφιγένεια Life Style», παρακολουθούμε την πορεία της Ιφιγένειας που, αφού πρώτα γίνει έρμαιο των καπνών του πολέμου, των ανέμων και των κυμάτων, καταλήγει ημιθανής στα παράλια μιας ευημερούσας χώρας. Εκεί βρίσκει τον εαυτό της και τα θέλω της, εμπλεκόμενη στη ζωή του ζευγαριού που την έσωσε, φέρνοντας έναν νέο άνεμο στην οικογένεια, αφού με την ομορφιά και τη γοητεία της ξεσηκώνει όλους τους αρσενικούς. Δεν πρόκειται όμως για τρίγωνο, αλλά για τετράγωνο, αφού υπάρχει και άλλο πρόσωπο εμπλεκόμενο από Τρίτη χώρα. Θέματα του έργου είναι ο έρωτας κι ο πόλεμος, ο έρωτας και η επιβίωση, η επιβίωση που προκύπτει από τον έρωτα, καθώς και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους μιας χώρας και στους ξένους που έρχονται σε αυτήν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Στο video λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί:
Γίτσα Γεωργοπούλου
Βαλεντίνη Λουρμπά
Βαγγέλης  Ζερβόπουλος
Γιώργος Σμπυράκης
Henri kosongo

Σκηνοθεσία- Κινηματογράφηση-μοντάζ video: Δήμητρα  Χασιακή
Προβολή - Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

 

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 2 μονοπρακτα με θεμα τους πεινασμενους αστεγους (συγκινητικο, με πολυ δυνατες ηθοποιιες) και τους προσφυγες απο εμπολεμες ζωνες. Καταπληκτικη η ηθοποιος-ρομποτ, εκφραστικοτατοι οι δυο συζυγοι, δοσμενο με χιουμορ, και με σαρκασμο του "ερωτα". Ωραια παρασταση..