Ο Γάμος

Αρχείο Παίχτηκε από 24/11/2017 έως 01/04/2018
στο Φάμπρικα - Τεχνοχώρος
Διάρκεια: 100'
Συγγραφέας: Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ
Σκηνοθέτης: Νικόλας Σπανός
Σκηνογραφία: Βασιλική Σπανού
Κοστούμια: Βασιλική Σπανού
Φωτισμοί: Πολυδεύκης Κυρλίδης
Μουσική: Θέμης Τελόγλου
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Βαγγέλης Καρατζάς, Κατερίνα Τσακανάκη, Μιχάλης Ζαχαρίας, Θεοδώρα Στεμπάρι, Γιάννος Γαβαλάς

Περιγραφή

Ο Γκόγκολ ήταν ένα μυστήριο πλάσμα αλλά η μεγαλοφυΐα είναι πάντα ξεχωριστή. Το γέλιο στο «Γάμο» τρυπάει το σκοτεινό μοτίβο της ζωής και το παράλογο συνορεύει με το τραγικό.

Περισσότερα

Άραγε υπάρχει ένας αληθινός ευγενής για την όμορφη Αγάφια Τυχώνοβνα;

Άραγε ανοίγουν οι άνθρωποι τις καρδιές τους;

Ο Λυκούργος Καλλέργης, ο οποίος είχε μεταφράσει το «Γάμο» το 1974 για το ανέβασμα του από το Εθνικό Θέατρο, έγραφε: «Ο Γκόγκολ, χωρίς ν’ ακολουθεί τους μηχανισμούς και την αποσπασματική αλληγορία του παράλογου θεάτρου, είναι φανερό ότι στα έργα του μεταφέρει βαθύτερους υποκειμενικούς συγκλονισμούς και ο εξπρεσιονισμός του σε χαρακτήρες και καταστάσεις ταυτίζεται συχνά με τη φόρμα του παραλόγου. “Βάζω πρόσωπα πάνω στη σκηνή”, έγραφε, “με κωμικές καταστάσεις για να διασκεδάσω τη βαθιά μελαγχολία μου. Όμως οι θεατές πρέπει να καταλάβουν ότι γελώντας με τους ήρωές μου γελάνε με μένα τον ίδιο, γιατί μέσα σ’ αυτούς έχω μεταφέρει την ίδια μου τη λάσπη”».

 

Απόδοση Κειμένου Νικόλας Σπανός

https://gamosgogol.blogspot.gr/

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταπληκτική παράσταση.Αριστοτεχνική σκηνοθεσία.Σήμερα το βράδυ είδα μια από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν,σε αυτή τη μικρή θεατρική γωνιά της Αθήνας.Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς.Σε όλους τουs συντελεστές αυτής τηs παράστασης.