Ο Γλάρος έφυγε με το λεωφορείο

Αρχείο Παίχτηκε από 10/10/2022 έως 01/11/2022
στο Studio Κυψέλης
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Γιάννης Σολδάτος
Στίχοι: Ζ. Χατζηφωτίου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Λιβανός-Γιάννης Σολδάτος
Σκηνογραφία: Δέσποινα Βολιδη
Κοστούμια: Δέσποινα Βολιδη
Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Μουσική: Γιώργος Λιβανός
Κίνηση: Σίμωνας Πάτροκλος
Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Έφη Βενιανάκη , Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Παναγιώτα Αβραμοπούλου , Φαίη Χουλιάρα & σε video o Γιάννης Σολδάτος -Μάνος Χατζηγεωργίου. β' διανομή Μπλανς Μαρία Δρακοπούλου
Τραγουδούν: η Μαρίνα σε μουσική Ν. Δανικα

Περιγραφή

Ο Γλάρος έφυγε με το λεωφορείο, στο Studio Κυψέλης για περιορισμένες παραστάσεις.

Περισσότερα

Ο Γιάννης Σολδάτος έφτιαξε ένα ιδιαίτερο κείμενο, για τους Θεατρίνων θεατές, στο οποίο στις πρόβες ενός θιάσου στην Αθήνα συναντιούνται οι ήρωες από το Γλάρο του Τσέχωφ & το Λεωφορείο ο πόθος του Ουίλιαμς και ξανασυστήνονται . Αυτή τη φορά, μέσω των ηρώων που καλούνται να τους ερμηνεύσουν. Ζουν το σήμερα , πράττουν όσα δεν πρόλαβαν κι επιχειρούν ν' αλλάξουν την πορεία τους! Πάθη, συγκρούσεις , χιούμορ & ένα τελικό κείμενο, που ποτέ δεν φτάνει δημιουργούν τον καμβά στον οποίο η ομάδα των Θεατρίνων θεατές μέσω αυτοσχεδιασμών & του γραμμικού συμβολισμού, της μεθόδου που χρησιμοποιούν για τις δραματοποιήσεις των παραστάσεων τους, επαναλλαμβάνουν για περιορισμένες παραστάσεις τη νέα φιλόδοξη τους δουλειά , που κέρδισε τις εντυπωσεις, μετά το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ του Osborne, που χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς & επίσης θα επαναληφθεί! Εδώ έχουμε μια ερωτική pop art ερωτική κωμωδία που φιλοδοξεί να κλέψει & παλι τις καρδιές σας. Για 8 παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη από 10 Οκτώβρη, στο κλιματιζόμενο Studio Κυψέλης στις 21.00 μ.μ.

Δραματολόγος Χαρά Μπακονικόλα

Βοηθός σκηνοθέτη Χρίστος Χαλικιάς

Φωτογραφίες -λήψεις Βασίλης Θεοδώρου

Μοντάζ-Teaser Αντώνης Μανδρανης

Δημ.σχέσεις Ζωή Τριανταφυλλίδη

 

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιεικώς ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ να έχει ξεκινήσει το έργο, να μας έχουν όρθιους στην είσοδο, δέκα άτομα τώρα.. και να παίζουν "κάτι" στο χώρο υποδοχής. Μείναμε σχεδόν 10 λεπτά εκεί χωρίς λογική, η ταξιθεατρια να μας σπρώχνει για να περάσει.. και μετά μας κατέβασαν στον κυρίως χώρο. Οπότε που όρεξη για να χαρείς την παράσταση. Όπως και να χει, το έργο μέτριο, μόλις και μετά βίας. Ασύνδετα τα δύο βιβλία και αλήθεια ποια η λογική στο τέλος, στα χιλιοστά του δευτερολεπτου, στη σκηνή του βιασμού, να μας δείξει ο πρωταγωνιστής τον κωλο του..? Τι να πω.