Ο καρυοθραύστης

Αρχείο Παίχτηκε από 26/11/2017 έως 07/01/2018
στο Αθηνά

2ος χρόνος παραστάσεων
Κείμενο: έργο του Χόφμαν το οποίο έκανε λιμπρέτο ο Αλέξανδρος Δουμάς
Διασκευή: Τούλα Ζαχαριουδάκη
Σκηνοθέτης: Τούλα Ζαχαριουδάκη
Σκηνογραφία: Παύλος Καρακασίδης
Κοστούμια: Νόνη  Γλυκού
Μουσική: Τσαϊκόσφκι
Χορογραφία: Αλέξανδρος Χατζιάρας
Ερμηνεύουν: Παντελής Μαρτίνος, Αντιγόνη Γλυκού, Βασίλης Θελούρας , Ελένη Φιλιούση, Γιώργος Σκυριανός & ο Κωνσταντίνος Τσιάκος

Περιγραφή

Η πρόταση που έχουμε για εσάς   και εφέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά  ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών είναι ένα έργο το οποίο κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά των παιδιών . Η παράστασή μας παρουσιάστηκε πέρισυ με μεγάλη επιτυχία! Συνεχίζουμε λοιπόν και εφέτος στο ίδιο Θέατρο και με τους ίδιους συνεργάτες ! […]

Περισσότερα

Η πρόταση που έχουμε για εσάς   και εφέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά  ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών είναι ένα έργο το οποίο κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά των παιδιών .

Η παράστασή μας παρουσιάστηκε πέρισυ με μεγάλη επιτυχία! Συνεχίζουμε λοιπόν και εφέτος στο ίδιο Θέατρο και με τους ίδιους συνεργάτες ! Ζητήστε πληροφορίες από όσους  την παρακολούθησαν!!!!!  

Πληροφορίες έχουν αναρτηθεί  στην εκπαιδευτική πύλη του ΥΠΑΙΘ  www.e-yliko.gr

Είναι ένα έργο ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις …. κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται ,να ελπίζουν …….

Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας !!!  

Το Όνειρο… η Φαντασία … οι Μελωδίες … ό λ α  μαζί και καθένα ξεχωριστά ταιριάζουν απόλυτα με την    Χ ρ ι σ τ ο υ γ ε ν ν ι ά τ ι κ η  ατμόσφαιρα  ……..

 

Η ιστορία του έργου με λίγα λόγια …..

….Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας … Όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα … τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα….

Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών – θεατών στην ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ…  - το έργο είναι διαδραστικό,  τα παιδιά συμμετέχουν όλα μαζί αλλά και κατά ομάδες!!!

Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών … και τα ποντικάκια του !!!

Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα … Που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο  Καρυοθραύστης – πρίγκιπας;

Ο Καρυοθραύστης  έργο του Χόφμαν το οποίο έκανε λιμπρέτο ο Αλέξανδρος Δουμάς και πλαισίωσε μουσικά ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις πόλεις του κόσμου….

Και είναι για τα παιδιά το   ωραιότερο   Χ ρ ι σ τ ο υ γ ε ν ν ι ά τ ι κ ο   δώρο !!!!!!

Μουσική επιμέλεια & Στίχοι τραγουδιών  Σίσυ Αλατά

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι όλοι επαγγελματίες του Σ.Ε.Η .

Το έργο είναι πλούσιο σε συναισθήματα,  πλαισιωμένο με πολλή μουσική, χορό και τραγούδια ,θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα κάνει να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν, να γελάσουν, να περάσουν όμορφα…

Η σκηνοθετική γραμμή έλαβε υπόψιν και σεβάστηκε διακριτικά τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

Ο Θίασός μας έχει σαν έδρα το Θέατρο Αθηνά  αλλά η παράστασή μας μπορεί να μεταφερθεί σε επιλεγμένους χώρους και θέατρα στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα…

Ελπίζοντας στην συνεργασία σας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας ώστε να γίνει ο ανάλογος  προγραμματισμός από εσάς αλλά και από εμάς!

Για κλείσιμο παραστάσεων και για όποιες πληροφορίες απευθυνθείτε στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Ζαχαριουδάκη Τούλα  210-6046926 & 698 1017808  &  6937715813