Ο Λάζαρος και οι Δράκοι

Αρχείο Παίχτηκε από 01/09/2017 έως 01/04/2018
Κείμενο: Βασιλική Βλαστού (Βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι)
Διασκευή: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνοθέτης: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνογραφία: Νάγια Ζαχαράτου
Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου
Φωτισμοί: Αναστασία Λουκρέζη
Ερμηνεύουν: Φιλίτσα Καλογεράκου, Πέτρος Λιόντας, Βασιλική Συρανίδου (Σούκη), Νίκος Χρηστίδης
Τραγουδούν: Σόνια Ζορμπά
Παίζουν μουσική: Σόνια Ζορμπά(Πιάνο)

Σχετικά

Η καλλιτεχνική εταιρεία «Dominus production» και ο ηθοποιός Νίκος Χρηστίδης σας παρουσιάζουν για 2η συνεχόμενη χρονια την παιδική παράσταση "Ο Λάζαρος και οι Δράκοι".

Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό Ηπειρώτικο παραμύθι "Ο κυρ Λάζαρος κι οι Δράκοι" που συμπεριλαμβάνεται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της Ε' τάξης του δημοτικού σχολείου. Την μεταφορά του πρωτότυπου έργου σε θεατρικό κείμενο έχει κάνει η Βασιλική Βλαστού και Διασκευή-Σκηνοθεσία ο Νίκος Χρηστίδης. Αληθινές στιγμές συγκίνησης, εναλλάσσονται άψογα με την έντονη δράση και τις κωμικές σκηνές . Οι ηθοποιοί με την συνοδεία ζωντανής μουσικής ενσαρκώνουν με μαεστρία τους παραμυθένιους ρόλους τους και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους...

Μια διαδραστική παράσταση για όλες τις ηλικίες,  που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα

Η υπόθεση του έργου
Ο Λάζαρος , ένας φιλόδοξος και ονειροπόλος μπαλωματής αποφασίζει να διερευνήσει την πιθανή ύπαρξη Δράκων. Τα μυθικά πλάσματα, που τόσο ονειρεύεται να συναντήσει ζουν σ' ένα μακρινό και δύσβατο δάσος. Το πείσμα και η επιμονή του τον οδηγούν στο ταξίδι. Μέσα από την περιπέτεια, το γέλιο και τις δυσκολίες, ο Λάζαρος μαθαίνει ότι τελικά η γενναιότητα μπορεί να εκδηλωθεί με τους πιο απρόβλεπτους τρόπους . Όμως στο τέλος θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους φόβους του, χρησιμοποιώντας το μυαλό του, αλλά και ακούγοντας την καρδιά του. Άλλωστε, η δύναμη της αγάπης και της αδελφοσύνης, μπορεί να μετατρέψει τους μεγαλύτερους εχθρούς σε φίλους, να κάνει τα ελαττώματα προτερήματα, τον φόβο δύναμη και να φέρει την ειρήνη και την δικαιοσύνη σ ένα τόπο, όπου όλοι θα χαμογελούν .

Πρωτότυπη Μουσική: Σόνια Ζορμπά
Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Ηλίας Μπαγεώργος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου
Παραγωγή: Dominus

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά και στον χώρο των σχολείων.

Για πληροφορίες-κρατήσεις σχολείων-groups 6947723290.

Εισιτήρια: 4 ευρω


Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολουθήσαμε την παρασταση ο Λαζαρος και οι δράκοι στις 07/10 και ευχαριστουμε πολυ για την προςκληςη . Μας άρεσαν ιδιαίτερα τα σκηνικά και η μουσικη ομως σε γενικές γραμμές φύγαμε απογοητευμένοι καθώς ο ηχος δεν ηταν καθολου καλός . Στις πιςω σειρές που καθόμασταν με δυσκολία μπορούσαμε να παρακολουθηςουμε την πλοκή του έργου καθώς δεν έφτανε ο ηχος .