Ο mπάτλερ

Αρχείο Παίχτηκε από 01/10/2021 έως 11/12/2021
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 75'
Σύλληψη: Έφη Γαβρήλου, Παναγιώτα Καντιάνη, Αντώνης Πεξαράς, JohnnyO
Σκηνοθέτης: JohnnyO
Σκηνογραφία: Εύα Παραδέλη
Κοστούμια: Μαρία Γεωργάτου
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική σύνθεση: Αντώνης Μοσχούτης, Αποστόλης Κοσκινάς, Μάνος Σπυριδάκης
Κίνηση: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Ερμηνεύουν: Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης

Περιγραφή

Ο mπάτλερ λίγο πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την υπόλοιπη Ελλάδα αποχαιρετά το αθηναϊκό κοινό στις 4 και στις 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.

Η παράσταση έκπληξη της θεατρικής ομάδας Splish-Splash,  που ήδη μετρά δύο παρατάσεις λόγω της μεγάλης στήριξης, προσέλευσης και αγάπης που έχει δεχτεί από το κοινό ανακοινώνει τις δύο τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα για τα δύο επόμενα Σάββατα (4,11/12) του Δεκέμβρη. Όσοι λοιπόν δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο τους έχουν μία τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανατρεπτική κωμωδία που ήδη έχει ξετρελάνει όσους την παρακολούθησαν.

Περισσότερα

Η θεατρική ομάδα Splish-Splash καταπιάνεται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια αμείλικτη σάτιρα, που αποθεώθηκε στο bob theater festival. Έχοντας αφαιρέσει το λόγο απ’ τα εκφραστικά τους μέσα καταφέρνουν να αποδώσουν με εκπληκτική ακρίβεια τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που βιώνουν οι ρόλοι, σε μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη απ’ την αισθητική του βωβού κινηματογράφου.

Ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος δέχεται με βαριά καρδιά τη θέση του μπάτλερ στην έπαυλη ενός μεγιστάνα με την ελπίδα σύντομα να ανελιχθεί. Δείχνει να έχει συμβιβαστεί με το status quo, ώσπου προσλαμβάνεται μια επαναστατημένη μουσικός, η παρουσία της οποίας θα θέσει τα εξής ερωτήματα:

Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη;

Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος;

Βλάπτει το κάπνισμα σοβαρά την υγεία;

Μια Κωμωδία Βωβού Κινηματογράφου το 2021

Η Συνέχεια στην θερινή θεατρική Σκηνή του Χυτηρίου…

Σκίτσα: Δήμητρα Σπυρίδωνος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νικολαΐδη

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παραγωγή: ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ

Η θεατρική ομάδα Splish Splash

Ο ι Splish-Splash εδώ και 18 χρόνια δημιουργούν πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις βασιζόμενοι κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό.

Ο συνδυασμός του κωμικού στοιχείου με το τραγικό, η απομυθοποίηση των ηρώων και η ανατροπή αποτελούν τα υλικά της δημιουργίας της ομάδας. Η αισθητική του ασπρόμαυρου και η έλλειψη λόγου στα χνάρια του βωβού κινηματογράφου προσδίδουν στους Splish-Splash έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και τους επιτρέπουν όχι μόνο να αφηγηθούν στους θεατές μια ιστορία, αλλά να τους ταξιδέψουν και να τους κάνουν ζωντανό κομμάτι των ασπρόμαυρων ταινιών από τις οποίες όλοι έχουμε κάποια στιγμή μαγευτεί.

Οι Splish-Splash έχουν διαμορφώσει πλέον μία πρωτότυπη θεατρική ταυτότητα η οποία τους έχει καταστήσει αναγνωρίσιμους στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα ενώ παράλληλα έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

Ενδεικτικά:

Ο Johnny O.

(Γιάννης Οικονομίδης)

ο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου τους επέλεξε ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες εναλλακτικού και πειραματικού θεάτρου το 2008.

Το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας επέλεξε την παράσταση ScarMface να συμμετάσχει στο 17ο Φεστιβάλ της Sibiu το 2009 αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς θεάτρου στη Ρουμανία.

Το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας επέλεξε την παράσταση Draculam να συμμετάσχει το 2013 στο Φεστιβάλ της Sibiu όπου και απέσπασε το βραβείο κοινού. κ.ά.

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απίστευτη παράσταση, με κύριο πρωταγωνιστή την εκφραστικότητα της γλώσσας του σώματος των ηθοποιών. Πολύ στοχευμένα και επίκαιρα τα μηνύματα της υπόθεσης και ένα πολύ δυνατό τέλος με ανατροπή. Μακάρι να γνωρίαμε την θεατρική ομάδα νωρίτερα και να είχαμε παρακολουθήσει και τις υπόλοιπες παραστάσεις τους! Ο Τσάπλιν θα ήταν υπερήφανος για τη δουλειά τους!

  2. ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΠΗΡΕ.
    ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΒΟΥΒΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ , ΑΛΛΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ. Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!!!!