Ο Πέτρος και ο Λύκος

Διάρκεια: 75' με διάλειμμα
Συγγραφέας: Σεργκέι Προκόφιεφ
Μουσική: Ζωή Ζενιώδη (Διεύθυνση)
Ερμηνεύουν: Αφηγητές οι Δημήτρης Λάλος – Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Παίζουν μουσική: Φιλαρμόνια, Ορχήστρα Αθηνών

Περιγραφή

Το κλασικό έργο Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ μαζί με μουσικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα, παρουσιάζονται με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνώνσε αφήγηση των: Δημήτρη Λάλου, Μαριλίτας Λαμπροπούλουκαι μουσική διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής Ζενιώδη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για 6μόνο παραστάσεις: 26,27, 29 και 30Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά.

Περισσότερα

Μουσικά Παραμύθια με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε αφήγηση Δημήτρη Λάλου και Μαριλίτας Λαμπροπούλου Ο Πέτρος και ο Λύκος” και χριστουγεννιάτικα παραμύθια με κάλαντα. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Το περίφημο μουσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο Λύκος" σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου, έχουν χαρίσει στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων.

Στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα ζωντανεύσουν οι αγαπημένοι μας ήρωες συστήνοντας στα παιδιά την μαγεία της κλασικής μουσικής.

Οι μοναδικοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλουως αφηγητές μαζί με την συνοδεία της Φιλαρμόνια Ορχήστας Αθηνώνσεμουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδηθαταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ο Σουηδός εικαστικός DanielEgneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator Έφη Παππάθα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.

Εικονογράφηση: DanielEgneus

Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά

Εκτέλεση animation : Χρήστος Παπανδρεόπουλος

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Ενδυματολόγος: Φιλίτσα Νικολαϊδη

Κομμώσεις / makeup: Βασιλική Σουρρή

Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Παραγωγή:Lykofos

Φωτογραφίες