Ο θάνατος του εμποράκου

Αρχείο Παίχτηκε από 05/10/2023 έως 28/04/2024
στο Ζίνα
Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλερ
Σκηνοθέτης: Γιώργος Νανούρης
Σκηνογραφία: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ερμηνεύουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής.

Περιγραφή

Γραμμένο το 1949, “Ο Θάνατος του Εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα.  Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα, που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Περισσότερα

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν.

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής.

Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη.

Φωτογραφίες

Βίντεο

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μία υπέροχη παράσταση που βασίζεται σε ένα κλασικό έργο με εξαιρετικές ερμηνίες από όλους τους ηθοποιούς και με ένα λιτό μεν, αλλά όμορφο σκηνικό! Συγχαρητήρια σε όλους!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση!