Ω, Θεοί !!

από 16/10
Διάρκεια: 85' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: ΑβγίΠαπ
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Κανέλλος
Σκηνογραφία: Βαγγέλης Ζιλέλης
Κοστούμια: Βαγγέλης Ζιλέλης
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Μουσική σύνθεση: Νικηφόρος Χρυσολωράς
Κίνηση: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Βασίλης Καζής, Λίνα Καμπούρογλου, Μαριάννα Λαγουρού, Θεόφιλος Μανόλογλου, Αρμάν Μενετιάν, Γιάννης Οικονομίδης, Βασίλης Πουλάκος, Χαρά Τσιτομενέα, Λήδα Χατζή

Περιγραφή

Η παράσταση που λάτρεψε το κοινό επιστρέφει ανανεωμένη στο θέατρο OLVIO από 16 Οκτωβρίου 2022. Η συγγραφική δεινότητα της ΑβγίΠαπ συναντιέται στη σκηνή με τη δεξιοτεχνική μαεστρία του Δημήτρη Κανέλλου και δημιουργεί μια πολιτική και ξεκαρδιστική σάτιρα, πιο επίκαιρη και πιο προκλητική από ποτέ!

Περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ! ΕΠΙΚΑΙΡΗ!

Είναι βασισμένη στο έργο της ΑβγίΠαπ “Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου" που παρουσιάστηκε τις δύο προηγούμενες χειμερινές σεζόν στο OLVIO κερδίζοντας την αγάπη και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Έλαβε το 3ο Βραβείο στο Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής το 2018, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης που διενεργείται με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.

Η παράσταση “Ω, ΘΕΟΙ !!” είναι μια σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο -και ατού τον έμμετρο λόγο- η συγγραφέας γράφει μια ξέφρενη κωμωδία που “πατάει” με το ένα πόδι στο... “κάποτε” και το άλλο στο “σήμερα”, γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα…

Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, η παράσταση “Ω, ΘΕΟΙ !!” δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ!

Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών, συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η “συζήτηση” όμως εκτροχιάζεται πολύ νωρίς και καθώς τα... πολύ λερωμένα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι, αν μη τι άλλο... τραγελαφικές! Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον!

* Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Olvio

από 16/10
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός Τ.Κ. 118 55
Τηλ: 210 3414118, 6973247721 Email: [email protected] Website: www.olviotheater.gr/

Πληροφορίες: 210 3414118, 6973247721
Προπώληση: Από 12€ ΜΟΝΟ στο Viva.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ 20:30