Ο Τρομοκράτης

Αρχείο Παίχτηκε από 17/10/2022 έως 22/11/2022
στο Eliart
Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Γιώργος Ζαμάνης
Σκηνοθέτης: Θοδωρής Τούμπανος
Μουσική: Νίκος Παπανδρέου
Ερμηνεύουν: (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Κουφομανώλη, Γιώργος Ημέρης, Ιωάννα Πιταούλη, Πηνελόπη Σαραφίδη, Μαρία Καρύδη

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα ΝΟΚ – ΑΟΥΤ επιστρέφει για τρίτη φορά στο θέατρο Eliart με την νέα ελληνική φάρσα «Ο Τρομοκράτης». Μια σύγχρονη ατακαριστή κωμωδία με πολύ ρυθμό και ένταση.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο:

Αν αποσυνθέσεις τον Πάρη, σου απομένουν μια χούφτα πτώματα διακεκριμένων προσώπων, ένα χαστούκι εν βρασμώ ψυχής και ένας παρασιτικός τρόπος ζωής. Αν τα ξανασυνθέσεις αυτά, φτιάχνεις έναν ‘’Τρομοκράτη’’ ή κάτι που μοιάζει με τρομοκράτη.
Η εισβολή του στο νοσοκομείο που εργάζεται η γυναίκα του, αρκεί για να πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων, στα οποία εμπλέκονται γιατροί, νοσηλευτές, υπουργοί, αστυνομικοί, πτώματα και στην μέση ο Πάρης.

«Το ξέρω ότι αυτός είναι ο λόγος που θα πεθάνω. Θα ειρωνευτώ τον λάθος άνθρωπο, στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή.»

Αφίσα: Μαρί Κεφαλλονίτη
Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα ΝΟΚ - ΑΟΥΤ

Φωτογραφίες

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απλοϊκό σενάριο που νομίζω ότι το κράτησε όρθιο η αμεσότητα της ερμηνείας του κου Γιώργου Ημέρη. Και οι υπόλοιποι ηθοποιοί στάθηκαν αξιοπρεπώς . Εκτιμώ πώς με ένα πιο προσεγμένο και καλύτερα δουλεμένο σενάριο θα γινόταν επιτυχία διότι η ιδέα είναι πολύ καλή

 2. Ήταν συμπαθής η παράσταση, οι ηθοποιοί παίζανε πάρα πολύ καλά, αλλά λίγο αδύναμο το σενάριο. Υπήρχαν ατάκες στο έργο, αλλά το πολύ δυνατό σημείο ήταν "οι προσωπικότητες της υπουργού", η ερμηνεία της που ήταν "όλα τα λεφτά" , οι διάλογοί της με τον πρωταγωνιστή, και το αβίαστο γέλιο που μας έβγαλε. Ήταν προς το τέλος, και το καλύτερο σημείο της παράστασης!

 3. Η παράσταση χαρακτηρίζεται από το δυνατό tempo και την ταχύτητα που εκτυλίσσεται η ιστορία, διατηρώντας ταυτόχρονα αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
  Αρκετές από τις ατάκες/ευφυολογήματα και τα υπονοούμενα-κλισέ θύμιζαν επιθεώρηση ή σενάριο βιντεοκασέτας 80's. Ωστόσο, δεν επηρέασε τους θεατές που ξεσπούσαν στα γέλια αυθόρμητα.
  Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη οι εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.
  Εμφανές το σκηνοθετικό δέσιμο της θεατρικής ομάδας, έξυπνα σκηνικά, άρτια κοστούμια, άψογη μουσική, ήχος και φωτισμός.
  Μικρή, πλην όμως «ζεστή», θεατρική σκηνή.
  ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!