Οι Περιπέτειες του Δον Καμίλλο

Αρχείο Παίχτηκε από 16/04/2022 έως 11/06/2022
στο Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Διασκευή: Γιάννης Κοζής
Σκηνοθέτης: Γιάννης Κοζής
Σκηνογραφία: Eventus
Κοστούμια: Eventus
Φωτισμοί: Eventus
Ερμηνεύουν: Διανομή:
Δον Καμίλλο: Γιάννης Κοζής
Πεπόνε: Ξενοφών Χαντζής
Καρδινάλιος: Νικόλας Καρανικόλας
Ασπασία: Μαρία-Άννα Τραυλού/ Ειρήνη Αποστόλου
Κυρία: Ελλάδα Κράλλη
Φλουράτος: Χάρης Σκοκότσα
Τζούλια: Βάσια Καλεσιοπούλου
Μάριο: Μανώλης Κλείδης
Νικολέτος: Αλίκη Πήτερσον/Νίκος Παπαθεοφάνους
Φωνή του Χριστού: Τάσος Κλαδίτης

Περιγραφή

Το γνωστό έργο, του Τζιοβάνι Γκουαρέσκι, ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Κοζή, από την ομάδα δρωμένων Eventus, από τις 16 Απριλίου και κάθε Σάββατο στις 9μμ, @χώρος τέχνης ασωμάτων!

Περισσότερα

Πρόκειται για μια σατιρική κωμωδία, μια πολιτική σάτιρα. Εϊναι ένα κείμενο που μέσα από το χιούμορ, αναδεικνύει την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κρατούσα συντηρητική εξουσία και την ελπιδοφόρα κομμουνιστική, της εποχής του, τις υπογειες διασυνδέσεις της Εκκλησίας με την εξουσία και την εμπλοκή της στα πολιτικά δρώμενα.

Διαχρονικό και σύγχρονο, μέα από μια χαριτωμένη διαπλοκή σχέσεων, οι περιπέτειες που περνάει ο Δον Καμίλλο μας θυμίζουν πως όλοι είμαστε άνθρωποι, με πάθη, με καλοσύνες και αδυναμίες, σε κάθε εποχή.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Κοζής

Βοηθός σκηνοθέτη: Νικόλας Καρανικόλας

Β.Παραγωγής: Ειρήνη Αποστόλου

Παραγωγή: Eventus

Η ομάδα δρωμένων Eventus, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2021 από την Αλίκη Πήτερσον, στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων και αποτελείται από πολλά μέλη, ηθοποιούς και καλλιτέχνες που έχουν σαν σκοπό να παρουσιάζουν διάφορα δρώμενα, συχνά παράλληλα και όχι όλοι μαζί πάντα. “Οι Περιπέτειες του Δον Καμίλλο”, που παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Κοζή, είναι η δεύτερη παραγωγή της ομάδας για φέτος-με πρώτη το θρίλλερ “Έμιλυ”, του Γιάννη Ρωμανού, που παίζεται ήδη σε σκηνοθεσία της Αλίκη Πήτερσον. Παράλληλα ετοιμάζεται το έργο Faust, του Γιάννη Ρωμανού, μια ιδιαίτερα περιεκτική και προσεγμένη διοασκευή του ομώνυμου έργου του Γκαίτε, για το Φθινόπωρο του 2022, ένα έργο για ενηλίκους και παιδιά από 13 ετών.

Φωτογραφίες