Οι περιπέτειες του Πινόκιο

Διασκευή: Ηλίας Παπαγιάννης
Σκηνοθέτης: Ηλίας Παπαγιάννης
Σκηνογραφία: Θεοδώρα Παπαδούλη
Κοστούμια: Θεοδώρα Παπαδούλη
Ερμηνεύουν: Λιάνα Δάκτυλα, Φένια Καλαντζή ,Μαρίνα Κεδρά, Σπύρος Κέντρας Βασίλης Σακκάς

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα Πασπαρτού με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει την παιδική παράσταση ‘’Οι περιπέτειες του Πινόκιο’’, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, και ώρα 21.00, στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ».

Περισσότερα

Υπόθεση του έργου

Ένα κομμάτι ξύλου σμιλεύεται εκπληκτικά από τα μαγικά χέρια ενός ηλικιωμένου ξυλουργού, του Τζεπέτο και μεταμορφώνεται σε μία όμορφη μαριονέτα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Ο Πινόκιο λοιπόν, έτσι θα ονομάσει ο Τζεπέτο τη μαριονέτα του, ζωντανεύει, μιλάει, τρέχει και κάνει πολλές αταξίες. Παρασύρεται όμως συχνά από άλλους και η περιέργειά του τον βάζει συνεχώς σε μπελάδες. Παλεύει μόνιμα ανάμεσα στο καλό και το κακό και κάθε φορά που λέει ψέματα η μύτη του μεγαλώνει εντυπωσιακά. Στο μεγάλο του ταξίδι θα συναντήσει πολλούς ήρωες όπως τον Σώφρον Γρύλο, τους ραδιούργους Αλεπού και Γάτο αλλά και τον καλό του φίλο Πεπίτο. Ο Τζεπέτο και η καλή του Νεράιδα, που τον αγαπούν και οι δύο πάρα πολύ, προσπαθούν να τον συνετίσουν και να του διδάξουν τις αρετές. Ο Πινόκιο ονειρεύεται να γίνει μια μέρα ένα αληθινό αγόρι! Μα για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συμμορφωθεί.

Ο Πινόκιο, το υπέροχο και διαχρονικό αυτό παραμύθι, είναι μία ιστορία με σημαντικά ηθικά διδάγματα. Μέσα από τις περιπέτειες της ξύλινης μαριονέτας καλλιεργείται η υπακοή των παιδιών στους γονείς τους, η αξία της ειλικρίνειας και η θετική συμπεριφορά.

Μάσκες: Φωφώ Χατζοπούλου

Φωτογραφία: Πέτρος Δημουλάς

Κατασκευή animation: Κώστας Καραδένδρος

Φωτογραφίες