Οι Υπάκουοι ή Reunion

Αρχείο Παίχτηκε από 04/11/2023 έως 24/03/2024
στο Βαφείο - Λάκης Καραλής

2ος Χρόνος
Διάρκεια: 120΄ 
Κείμενο: Άννα Ετιαρίδου
Σκηνοθέτης: Κώστας Δελακούρας
Φωτισμοί: Σάββας Σουρμελίδης
Μουσική: Μανώλης Μπονιάτης
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Δελακούρας,  Άννα Ετιαρίδου, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Γιάννα Παπανικολάου

Περιγραφή

Ίσως το πιο επίκαιρο έργο της γενιάς μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής.


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μετά τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε το έργο και η παράσταση, αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού με συνεχόμενα sold out, Οι Υπάκουοι ή Reunion ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά, από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου!


Οι ήρωες του έργου - γεννημένοι όλοι το 1974 – είναι μια γενιά που προχωράει “αλυσοδεμένη” σφιχτά με την πορεία της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια, πολεμώντας να αφήσει τη δική της σφραγίδα στην Ιστορία, δίχως όμως να μπορεί να δει καθαρά ποια είναι. Χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, με ιδανικά ξεπερασμένα, γυμνοί από κάθε πίστη για ένα καλύτερο μέλλον, οι ήρωες αναμετριούνται με τους εαυτούς τους και τους συνομήλικούς τους, ψάχνοντας να βρουν απάντηση στο δύσκολο ερώτημα:


Τι θα αφήσουμε πίσω μας…;

Περισσότερα

Παραμονή πρωτοχρονιάς του 2020.

Μία παρέα παλιών συμμαθητών καλούνται σ’ ένα reunion στην Αράχωβα για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Σαρανταπεντάρηδες πλέον, φορτώνονται και πάλι  τις «σχολικές τους τσάντες» και ετοιμάζονται να γιορτάσουν «όπως τότε», προσπαθώντας να βρουν το νήμα που τους συνδέει με τη νιότη τους και, για τρεις μόνο ημέρες, να ξαναγίνουν ξένοιαστοι έφηβοι.

Το reunion, αυτό το σμίξιμο των εφηβικών εαυτών τους, τους ξυπνάει τρυφερές αναμνήσεις αλλά τους φέρνει και αντιμέτωπους μ’ έναν αναπόφευκτο απολογισμό ζωής. Ευάλωτοι στις αλήθειες, προσπαθούν να εξηγήσουν τη ζωή τους, τις επιλογές τους και τον δρόμο που διάλεξαν, να κατανοήσουν την εποχή τους, αλλά και την πορεία της γενιά τους. Όμως, η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού θα αποκαλύψει τα όρια της ανοχής, της αντοχής και των αξιών τους.

Μετά τους “Επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου”, το νέο έργο της Άννας Ετιαρίδου είναι η βαθιά ενδοσκόπηση μιας γενιάς που νιώθει να ζει μονίμως σε αντίστροφη μέτρηση. Οι ήρωες του έργου - γεννημένοι όλοι το 1974 – είναι μια γενιά που προχωράει “αλυσοδεμένη” σφιχτά με την πορεία της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια, πολεμώντας να αφήσει τη δική της σφραγίδα στην Ιστορία, δίχως όμως να μπορεί να δει καθαρά ποια είναι. Χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, με ιδανικά ξεπερασμένα, γυμνοί από κάθε πίστη για ένα καλύτερο μέλλον, οι ήρωες αναμετριούνται με τους εαυτούς τους και τους συνομήλικούς τους, ψάχνοντας να βρουν απάντηση στο δύσκολο ερώτημα:

Τι θα αφήσουμε πίσω μας…;

 

Φωτογραφίες: Μάνος Γεωργίου 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Καλλιβωκά

Σχεδιασμός Αφίσα: Άννα Πλουμίδου

Παραγωγή: Ομάδα Πλάνη

Φωτογραφίες

Βίντεο

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια παρεα συμμαθητων αποφασιζουν μετα απο χρονια να περασουν την παραμονη της πρωτοχρονιας στο εξοχικο του ενος.Γελουν ,σκεφτονται ,θυμουνται,τσακωνονται και ενοχα μυστικα βγαινουν στην επιφανεια.Παρασταση γρηγορη που σε κρατα σε εγρηγορση.Ευχαριστω πολυ θεατρομανια