Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Συγγραφέας: William Shakespeare
Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Σιώνας
Ερμηνεύουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

Περιγραφή

Η παράσταση που αγκαλιάστηκε από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα (Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, 2016 - 2017), επιστρέφει στη βάση της για λίγες μόνο παραστάσεις και παρουσιάζεται από τις 24 έως τις 28 Μαΐου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Περισσότερα

Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του.

Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε!

Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!

 

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση έχει μια επιτυχημένη πορεία δύο χρόνων, με παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη – Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., θέατρο Αυλαία, θέατρο Blackbox – και στην Αθήνα στο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες. Έπειτα, η παράσταση πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα και μια περιοδεία πανελλαδικά το καλοκαίρι του 2016, ενώ επιλέχτηκε και συμμετείχε στο 39ο Festival Internacional de Teatro Classico de Almagro στην Ισπανία.

Το κλασικό έργο του William Shakespeare μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι ένα έργο που εύκολα γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο συγγραφέας συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο. Νεράιδες και ξωτικά συνομιλούν με τους ανθρώπους της καθημερινής ζωής και τα μπερδέματα δεν αργούν να συμβούν…

Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές από 7 μέχρι 107 χρονών!

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΗ
Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2015 από τους απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Τρυφωνία Αγγελίδου, Αχιλλέα Αναγνώστου, Διαμαντή Αδαμαντίδη, Γιάννη Σαμψαλάκη και Μαρία Χάνου. Η πρώτη της παραγωγή ήταν το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. τον Νοέμβριο του 2015 και έκτοτε ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία, περιοδεύοντας στην ελληνική επαρχία (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Εύβοια, Κόρινθος, Αχαΐα) και παίζοντας σε θέατρα στη Θεσσαλονίκη (θέατρο Αυλαία, θέατρο Blackbox, θέατρο Οδού Χιλής) και την Αθήνα (θέατρο Άλφα, θέατρο Θησείον). Επίσης, συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ (Almagro OFF Festival de Teatro Classico de Almagro στην Ισπανία τον Ιούλιο του 2016, Φεστιβάλ ΟΕΘ-ΣΕΗ τον Απρίλιο του 2016) και επιλέχθηκε ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις για το 2015 στη Θεσσαλονίκη και για το 2016 στην Αθήνα.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Κοστούμια/Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου, [email protected]

TEASERS
https://goo.gl/l8eKdy
https://goo.gl/OwTp9x
https://goo.gl/CMplqG

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected] και www.facebook.com/thesistheatrecompany

Βίντεο