Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: William Shakespeare
Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Σιώνας
Ερμηνεύουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

Περιγραφή

Το κλασικό έργο του William Shakespeare, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς  υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.

Περισσότερα

από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Μετά τις παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θέατρο Αυλαία, Θέατρο Blackbox) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και τη συμμετοχή στο 39ο Festival Internacional de Teatro Classico de Almagro στην Ισπανία, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση επιστρέφει στο θησείον με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare για να μας ταξιδέψει στον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων.

Συντελεστές
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Κοστούμια/Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Παραστάσεις για σχολεία:

Καθημερινά το πρωί για ομάδες και σχολεία από 19 Οκτωβρίου 2017 και στους 3 συνεργαζόμενους χώρους κατόπιν συνεννόησης. Οι παραστάσεις μπορούν να παιχτούν και σε σχολικές αίθουσες.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άθλιος χώρος. Απαράδεκτος θίασος. Επειδή δεν ήρθαν πολλά άτομα, ακύρωσαν την παράσταση στις 14.35, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία όσων ήρθαν άδικα και προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους για να δουν την παράσταση. Ντροπή τους.Προσωπικά δεν θα πάω ποτέ ξανά ούτε στο χώρο αυτό, και φυσικά ούτε στους συγκεκριμένους ηθοποιούς που δεν σέβονται και δεν τιμούν τους ανθρώπους που ήρθαν να τους δουν.

  2. Αξιέπαινη η προσπάθεια των ηθοποιών... Με λίγα σκηνικά και περίσσιο ταλέντο προσπάθησαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων... Ο (κτιριακός) χώρος του θεάτρου πρέπει να βελτιωθεί... Ευχαριστούμε Θεατρομάνια για την διπλή πρόσκληση και την ευκαιρία να περάσουμε καλά με τον μικρό υιό μου...