Πάει έρχεται

Διάρκεια: 40΄
Σύλληψη: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Σκηνοθέτης: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Σκηνογραφία: Τζελίνα Πάλλα
Κοστούμια: Τζελίνα Πάλλα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Ερμηνεύουν: Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής

Περιγραφή

Θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική για θεατές ηλικίας από 18 μηνών

Περισσότερα

Η παράσταση του Σαββάτου 25 Δεκεμβρίου (Ανήμερα Χριστουγέννων) μετατίθεται για την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου Ώρα: 11.30

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022

Τα θέατρα ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και θέλουμε να το γιορτάσουμε!

Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, αλλά και θεωρώντας πολύ σημαντική την επαφή του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του με το θέατρο και την τέχνη, σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων!

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα ζευγάρι ζει μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζεται στιγμές αγάπης, αγωνίας και ξεγνοιασιάς. Τί συμβαίνει όμως κάθε φορά που ο ένας από τους δύο φεύγει; Ο αποχωρισμός από καθετί αγαπημένο, είτε στην παιδική, είτε στην ενήλικη ζωή είναι πάντα δύσκολος. Από βρέφη ακόμα, χρειάζεται να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ή ένας άνθρωπος που μας φροντίζει, δε βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, δεν εξαφανίζεται για πάντα!

Η παράσταση, η οποία παιζόταν ήδη όταν έγινε το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, μας μιλάει με απλό τρόπο για τη δυσκολία του αποχωρισμού από το οικείο, το φόβο της μοναξιάς και τη δημιουργική πλευρά της ανεξαρτητοποίησης.

Σύμβουλος δραματουργίας: Κατερίνα Αλεξάκη

Σκηνικά – Κοστούμια – Σχεδιασμός εντύπων: Τζελίνα Πάλλα

Φωτογραφίες – Video: GridFox

Οργάνωση παραγωγής: Artika

Υπεύθυνη Τύπου &Επικοινωνίας: Μαρία Κωνσταντοπούλου

 Τόπος: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330

 Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Μειωμένο (Ανεργίας, Ομαδικό 15 άτομα+): 8€

 Θεατές από 18 μηνών!

Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο: 6908881527

Η παράσταση δεν είναι διαδραστική. Ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας στον χώρο, έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε πως δε χρειάζεται να δημιουργήσεις διαδραστικές παραστάσεις για να προσελκύσεις το ενδιαφέρον ακόμα και των πολύ νεαρών θεατών, αλλά ότι μπορούν να γίνουν θεατές και να παρακολουθήσουν με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον μία παράσταση χωρίς να δρουν.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας. Η ατομική και δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας.

Σελίδα της ομάδας στο Facebook:ArtikaTheatreCompany

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

 

 

Λίγα λόγια για την Artika:

H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναιμέλοςτου Small Size Network καιτουμεγάλουΕυρωπαϊκούπρογράμματος«Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (HeliosTheater), την Ουγγαρία (KolibriTheatreFestival), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).
Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ νεαρής ηλικίας, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική.

Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση (CreativeEurope 2018-2022).

 

Έγραψαν για μας…

«Η παράσταση «Πάει έρχεται» μας μιλά με απλό τρόπο για το θέμα του αποχωρισμού από κάτι που αγαπάμε.  Μέσα από καταλυτικό χιούμορ, ζωντανή μουσική, χορό και αστεία περιστατικά, ψυχαγωγεί ουσιαστικά τους μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές. Τα παιδιά ρουφάνε σαν σφουγγάρι τις έννοιες και συμμετέχουν, εκφράζοντας συναισθήματα τους. Όταν το αγόρι φοβάται ότι θα χάσει την κοπέλα, τον βοηθούν να τη ξαναβρεί και γελάνε καθώς αντιλαμβάνονται πράγματα που εκείνος αγνοεί. Όταν το κορίτσι μένει μόνο του την καθησυχάζουν λέγοντάς της «Μη φοβάσαι, θα ξαναγυρίσει»!» Ελεάννα Γεωργίου, Ταλκ

«Πάντα, “χρυσό κλειδί” στις παιδικές θεατρικές παραστάσεις –όχι μόνο τις βρεφικές- αποτελεί η κατάλληλη ενίσχυση του οικογενειακού περιβάλλοντος πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της παράστασης. Κάπως έτσι εξηγείται το πώς υπάρχουν μωρά που ήδη από 6 ή 8 μηνών με κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση μια σύντομη σε διάρκεια βρεφική παράσταση, ενώ παιδιά ενός ή και δύο ετών χωρίς ενίσχυση, με δυσκολία θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση. Τολμήστε να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας, η εμπειρία αυτή είναι πολύτιμη για όλους.» Γεωργία Οικονόμου, Tospirto.net

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ευφάνταστη δουλειά και τα υπέροχα 40 λεπτά που χάρισαν στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές» Μαργαρίτα Λιγνού, ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ

  Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!

Φωτογραφίες

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε πολύ την Θεατρομανια για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτή την παράσταση! Ο,τι έχουμε δει στο studio Μαυρομιχάλη είναι ποιοτικό και κρατάει το ενδιαφέρον όλων των παιδιών. Περάσαμε ένα όμορφο θεατροαπογευμα Σαββάτου! Να σημειωθεί ότι η παράσταση ξεκινά στις 17.30 κι όχι στις 17.00.

  2. Πολύ ωραία παράσταση. Θα την προτείνω στα ανίψια μου. Με απλό λεξιλόγιο και αληθινά συναισθήματα η παράσταση έγινε κατανοητή πραγματικά ακόμη και από θεατές που είναι 18 μηνών. Τα παιδάκια το χάρηκαν και συμμετείχαν. Ήταν διαδραστική. Το μήνυμα που δίνει είναι η προσωπική ανάπτυξη μας βοηθά να περνάμε καλύτερα και με τους άλλους. Δείχνει στα παιδιά πώς μπορούν να βρουν πράγματα με τα οποία να περνούν καλά και να έχουν καλύτερη αυτοεικόνα. Τα παιδιά παίρνουν παράδειγμα και από συμπεριφορές που παρουσιάζονται μπροστά σε διάφορες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσουμε, πχ. μία διαφωνία για το πώς θα διακοσμηθεί το σπίτι, αλλά και το πώς μπορούν να λύσουν τα προβλήματα αυτά με αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς εντάσεις. Βοηθά τα παιδιά να απαγκιστρωθούν από τους γονείς, αλλά και το αντίστροφο. Πολλές φορές μπορεί και οι γονείς να φοβούνται τον αποχωρισμό με το παιδί. Η παράσταση βοηθά και τους γονείς. Εν τω μεταξύ η μουσική από το βαλσάκι είναι κολλητική, καλή συνέχεια 🙂

  3. Μια υπέροχη παράσταση απο υπέροχους ηθοποιούς και πολύ μουσική.
    Αν και δεν ηταν μια συνηθισμένη διαδραστική παράσταση,οπως συνηθιζεται για παιδια μικρής ηλικίας, η μικρή μου την παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενη το θεμα του φόβου της μοναξιάς και του αποχωρισμού.