Πάμε Στοίχημα;

Αρχείο Παίχτηκε από 05/05/2023 έως 04/06/2023
στο Μπέλλος
Διάρκεια: 60'
Σύλληψη: Γιώργος Παύλου
Κείμενο: Who Am I To (κείμενο & έευνα)
Δραματουργία: Γιώργος Παύλου, Who Am I To
Σκηνοθέτης: Γιώργος Παύλου
Κοστούμια: Ουρανία Φραγγέα
Κίνηση: Μαίρη Γιαννούλα
Ερμηνεύουν: Νοεμή Βασιλειάδου, Ειρήνη Μαυρικάκη, Ιωάννης Μπάστας, Σπύρος Μπόσγας, Γιώργος Φασουλάς

Περιγραφή

Πέντε ηθοποιοί της γενιάς των late 90's μετ-επισκέπτονται επί σκηνής τους μεγάλους σταθμούς μνήμης της παιδικής, της εφηβικής και της μετεφηβικής της ηλικίας που σκιαγραφούν την πορεία της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στάσεις σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι αποτελούν οι σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στιγμές εθνικής περηφάνιας και εθνικού πανικού.

Περισσότερα

Μια παράσταση για την Ελλάδα του τζόγου

Από πότε ο τζόγος αποτελεί το εθνικό μας σπορ; Ξαναφουσκώνουν οι ξεφουσκωμένες φούσκες;

Μία ποπ γενιά μεγαλώνει χορεύοντας, τραγουδώντας και βάζοντας γκολ και καλάθια με γαλανόλευκα water tattoos στο μπράτσο, μέχρι να μεγαλώσει και να αναρωτηθεί σήμερα τι ακριβώς σημαίνει νίκη και ήττα.

Τώρα που οι νίκες μας αποδομούνται και υπονομεύονται, το μόνο που μας έμεινε να ελπίζουμε είναι οι 5+1 αριθμοί του Τζόκερ;

Οι Who Am I To είναι ένας νεοσύστατος θεατρικός πυρήνας που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2022. Η πρώτη δουλειά της ομάδας ήταν η διπλωματική παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Παύλου, «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, για το τμήμα σκηνοθεσίας του Εθνικού θεάτρου, σε συνεργασία με σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής. Μετά το τέλος των σπουδών, φανερώθηκε η ανάγκη για συνέχεια. Έτσι, πριν καλά καλα αποφοιτήσουν βρέθηκαν και πάλι σε διαδικασία προβών ώστε να βρουν την σκηνική τους ταυτότητα. Η έρευνα συνεχίζεται χωρίς επιτυχία, ακόμα δεν ξέρουν ποιοί είναι. Για την ώρα η ομάδα διασκεδάζει την σκηνική της αφέλεια. Τον Μάιο του 2023 θα πάρει το ρίσκο να συστηθεί στον έξω κόσμο παίζοντας στοίχημα στο Θέατρο Μπέλλος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθήνα Παπαδάκη

Ενδυματολόγος, Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Ουρανία Φραγγέα

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Φωτογραφίες

6 ΣΧΟΛΙΑ