Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!

Αρχείο Παίχτηκε από 22/04/2017 έως 27/05/2017
στο 104
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Αγγελίτα Τσούγκου & Μερόπη Παπαστεργίου
Σκηνοθέτης: Αγγελίτα Τσούγκου
Ερμηνεύουν: Κάλι Μαυρομάτη, Μερόπη Παπαστεργίου, Χάρης Χιώτης

Περιγραφή

Η παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ! είναι μία κοινωνική κωμωδία που δανείζεται στοιχεία από το stand-up comedy. Eίναι επίσης η παράσταση που εκφράζει και συσπειρώνει τους Έλληνες millenials προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτή τη ζωή. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Όμως, η επέλαση της Ελληνίδας μάνας στο Facebook δεν μοιάζει σε τίποτα με την παρουσία στο Facebook του γονιού από άλλες χώρες της γης.

Περισσότερα

Από την ομάδα Safe Stage

Ούτε μόνο κωμωδία.

Ούτε μόνο παράσταση.

Μια κωμωδία επανάσταση.

Είστε στο Facebook από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα;

Είστε κάτω από σαράντα χρόνων;

Είναι και οι γονείς σας στο Facebook;

Αν απαντήσατε ναι σε δύο τουλάχιστον από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε αυτή η παράσταση είναι για εσάς. Διότι οι νέοι αυτής της χώρας έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε, εκτός από την κρίση και την ανεργία, κι άλλο ένα σοβαρότατο πλήγμα: την ανεπιθύμητη εισβολή των γονιών μας στη διαδικτυακή μας ζωή.

Η Μερόπη, ο Χάρης και η Κάλι θα μας αφηγηθούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Με τους δικούς τους, ιδιαίτερους γονείς. Ελάτε να τους συμπαρασταθείτε, να μοιραστείτε μαζί τους τη δική σας εμπειρία και να ψηφίσετε σε ποια από τις 15 ακραίες κατηγορίες φεϊσμπουκικού γονιού ανήκει ο ΔΙΚΟΣ σας γονιός.

Τρεις εξομολογήσεις, ένα live online poll και πολύ γέλιο συνθέτει την παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!, μια παράσταση που δεν φοβάται να μοιραστεί αλήθειες και να αναρωτηθεί: μπορούμε να μπλοκάρουμε εξάπαντος τους γονείς μας από το Facebook ή πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει σωτηρία από την ελληνίδα μάνα;

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook είναι ο ΔΙΚΟΣ μας χώρος δράσης, το ΔΙΚΟ μας territory! Δεν μπορούμε να τους το παραδώσουμε χωρίς να αγωνιστούμε. Από τις 22 Απριλίου και κάθε Σάββατο βράδυ στις 10.30 συναντιόμαστε στο θέατρο 104. Συζητάμε πολιτισμένα και προτείνουμε λύσεις. Μην λείψει κανείς!

 

Λίγα λόγια για την ομάδα Safe Stage:

H νεοσύστατη ομάδα Safe Stage αποτελείται από τους Αγγελίτα Τσούγκου, Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο και Μερόπη Παπαστεργίου.

To όνομα Safe Stage είναι παράφραση του όρου safe space, ενός πολύ διαδεδομένου όρου στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, που αναφέρεται σε έναν χώρο όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν με ασφάλεια να μιλούν για τα προβλήματά τους. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν βρεθεί ή βρίσκονται στο περιθώριο και έχουν βιώσει ή βιώνουν περιθωριοποίηση. Μέσα στον ασφαλή αυτό χώρο δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και ιεραρχίες και οι παρόντες δεν κρίνουν, δεν κατακρίνουν, δεν εκφοβίζουν, δεν τραμπουκίζουν.

Η κωμωδία Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ! είναι η πρώτη παράσταση της ομάδας.

Περισσότερα στοιχεία για την ομάδα Safe Stage και τους συντελεστές της στην ομώνυμη σελίδα, πού αλλού; Στο Facebook.

Επιμέλεια κειμένων: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος