Πίσω από τις κουρτίνες

Αρχείο Παίχτηκε από 16/09/2015 έως 05/11/2015
στο Παραμυθίας
Διάρκεια: 70'
Συγγραφέας: Ευτυχία Δρακοπούλου
Σκηνοθέτης: Ομάδα «Στόφα» Ομάδα «Στόφα»
Ερμηνεύουν: Αντώνης Ζιώγας, Ειρήνη Λιοκουκουδάκη, Ευτυχία Δρακοπούλου

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα «Στόφα» παρουσιάζει το έργο «Πίσω από τις κουρτίνες» της Ευτυχίας Δρακοπούλου που αποτελείται από τέσσερα μονόπρακτα.

Περισσότερα

“Τέσσερις διαφορετικές όψεις γυναικών με διαφορετικές ψυχώσεις κ καταστάσεις η κάθε μία με μοναδικό κοινό γνώρισμα μεταξύ τους τις κουρτίνες.
Ποιες «φαίνεται» να είναι όταν ανοίγουν οι κουρτίνες και ποιες «είναι» όταν αυτές κλείνουν; Στεκόμαστε σ' αυτό που βλέπουμε, ή προσπαθούμε να κοιτάξουμε καλύτερα να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό, που βλέπουμε και αυτό, που τελικά αποφασίζουμε πως θέλουμε να βλέπουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει; “

Μουσική : Γιώργος Καραμήτρος
Φωτογραφία : Μακρίνα Πετροπούλου, Γιώργος Οικονόμου
Πίνακας εξωφύλλου : Θανάσης Κανελλόπουλος

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση με πολύ ωραίες ερμηνείες από τους τρεις ηθοποιούς. Μέσα σε 70 λεπτά σκιαγράφησε παραστατικατατα 4 διαφορετικούς χαρακτήρες γυναικων. Ευχαριστώ θεατρομανια για την προσκληση!

  2. Παρακολούθησα την παράσταση στις 15/10. Πρόκειται για ένα έργο με 4 αυτοτελείς ιστορίες που συνδυάζουν δράμα αλλά και χιούμορ. Κοινό γνώρισμα των ιστοριών είναι ότι διαδραματίζονται πίσω από τις κουρτίνες διαμερίσματος-κλουβιού και οι στιγμιαίες επικοινωνίες των νοικοκυρών με τις νοικοκυρές του απέναντι μπαλκονιού. Πολύ καλό κείμενο. Μητέρα-σύζυγος αδιάφορη, θύμα, ευκολόπιστη και καταστροφή για την κόρη της παρελαύνουν σε 75 λεπτά παράστασης, ενώ το γέλιο βγαίνει αβίαστα. Εξαιρετικές και οι ερμηνείες των 3 ηθοποιών στους διαφορετικούς ρόλους.
    Ευχαριστούμε το θέατρο και την θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.