Ρέκβιεμ στον έρωτα

Αρχείο Παίχτηκε από 16/04/2022 έως 16/04/2022
στο
Διάρκεια: 90'
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Ερμηνεύουν: Αγαθή Ποτουρίδου, Βάσω Σαπουντζόγλου, Παύλος Παυλίδης

Περιγραφή

8 μονόλογοι- 8 γυναίκες- 8 προσωπικότητες - 8 επιστολές

Περισσότερα

Στο θέατρο Sureal θα φιλοξενηθεί η παράσταση ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, στο πλαίσιο θεατρικού εργαστηρίου, σε σκηνοθεσία  διδασκαλία του Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

8 Γυναίκες άλλες γνωστές και επιφανείς του περασμένου αιώνα, που είχαν μία ξεχωριστή θέση στην κοινωνία τους, άλλες σύγχρονες, απλές και ανώνυμες.

8 διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες
8 επιστολές γυναικών σε επιφανείς ή και όχι άνδρες, όπου εκφράζονται εκ βαθέων συναισθήματα αγάπης, θυμού, μίσους, πόνου, θλίψης, χειραγώγησης, πικρίας, εκτόνωσης, αδιαφορίας, ανακούφισης και ότι άλλο είχαν ανάγκη να εξωτερικεύσουν.
8 επιστολές από τις οποίες αναδεικνύονται ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, ο συναισθηματικός και ο βιωματικός πλούτος τόσο της επιστολογράφου όσο και του αποδέκτη της επιστολής.

Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι γράφτηκαν με βασική αιτία το τέλος μιας ερωτικής σχέσης ,ενός γάμου , μιας φιλίας, ο χωρισμός. Ένα ρέκβιεμ στον έρωτα. Μέσα από αυτές μπορούμε να δούμε όλες και όλοι τον εαυτό μας που για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας βρεθήκαμε σε κατάσταση χωρισμού και βιώσαμε ανάλογα συναισθήματα. Πολλοί από μας τα εξωτερικεύσαμε, άλλοι τα κρατήσαμε μέσα μας για τον εαυτό μας, άλλοι τα εναποθέσαμε σε ένα χαρτί, άσχετα αν αυτό στάλθηκε ή όχι.

Στη σκηνή του SUREAL δύο γυναίκες μοιράζονται και ενσαρκώνουν τις 8 ηρωίδες και ένας άνδρας (αφηγητής) ως συνδετικός κρίκος αφηγείται τις ζωές τους, ξεδιπλώνει τις προσωπικότητές τους και μας ετοιμάζει για τη γνωριμία μας με αυτές....

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο θεατρικού εργαστηρίου

Σκηνοθεσία/Διδασκαλία :Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Δημιουργικό :Παύλος Παυλίδης
Φροντιστής : Γεώργιος Καραγεωργίου

Φωτογραφίες