Ρίτα (Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς;)

Συγγραφέας: Marta Buchaca
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθέτης: Θοδωρής Βουρνάς
Ερμηνεύουν: Πάρης Αλεξανδρόπουλος,Αντώνης Γιαννακός, (συμμετέχει η Στέλλα Καράπτη)

Περιγραφή

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που πραγματοποιείται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ,από 1/02 έως 22/02. Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου , η συγγραφέας θα παραστεί στην θα παρουσίαση του τελευταίου έργου της στο Φεστιβάλ, ΡΙΤΑ. 

Περισσότερα

11ο Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ θεατρικών αναλογίων

Λίγα λόγια για το έργο:
Ρίτα (Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς;) της Μάρτα Μπουτσάκα
Ο Τόνι και η Στέλλα είναι δυό αδέρφια. Η κτηνίατρος της σκυλίτσας του Τόνι, προτείνει να της γίνει ευθανασία. Εκείνος δε είναι σίγουρος για μια τέτοια απόφαση. Ωστόσο, η αδερφή του Στέλλα, πιστεύει πως αυτό είναι το σωστό. Απ την άλλη, στην περίπτωση της μητέρας τους δε γνωρίζουμε αν έχει την ίδια άποψη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Γεννήθηκε το 1979 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Δραματουργία στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης. Από το πρώτο έργο της (L’olor sota la pell 2005) βραβεύτηκε την ίδια χρονιά και οι υποψηφιότητες όπως και οι διακρίσεις συνεχίζουν έως σήμερα σε κάθε βήμα της. Όπως για παράδειγμα στα έργα: Συγγνώμη (Plastilina) 2006-(Βραβείο Ciudad de Alcoi 2007, υποψήφια για το σημαντικότερο βραβείο νέων δραματουργών , ΜΑΧ2010. «Η χρονιά που θα έρθει θα είναι καλύτερη», που έγραψε μαζί με άλλες συγγραφείς, τιμήθηκε με το Βραβείο ΜΑΧ 2013 και το πιο πρόσφατο έργο της είναι η μαύρη κωμωδία Ρίτα (2019).

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Καράπτη

Φωτογραφίες