Ροβινσώνας Κρούσος

Κείμενο: Ντάνιελ Ντεφόε
Διασκευή: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνοθέτης: Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνογραφία: Γιάννης Μετζικώφ
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική σύνθεση: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Αντώνης Πριμηκύρης, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου
Παίζουν μουσική: (επί σκηνής) Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη

Περιγραφή

Tο πολυαγαπημένο έργο μικρών και μεγάλων Ροβινσώνας Κρούσος, εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε, ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη.

Περισσότερα

Μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια με τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή.

Η ευφάνταστη διασκευή του έργου, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πολυστιλιστικές πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας πολυμελής εκλεκτός θίασος ερμηνεύει, τραγουδάει και χορεύει, δημιουργώντας ένα ευφάνταστο πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους! Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν τη θεατρική εμπειρία.

Το έργο είναι ένας «οδηγός επιβίωσης» με παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές, ρεαλισμό για τους ενήλικες και πολύ χιούμορ για όλους.

Μουσική διδασκαλία: Άλκηστις Ραυτοπούλου

Video designer: Mικαέλα Λιακατά

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ψυλλάς

Συμπαραγωγή: Arcadia Media & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Για παιδιά από πέντε ετών και πάνω.

Σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή: 10:00

Kρατήσεις για σχολεία: 210 8668572, 8658902

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη , 115 21 Αθήνα
Τηλ: 210 7282000 Website: www.megaron.gr/

Πληροφορίες: 210 7282000

Πρεμιέρα:

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ