Σαν...όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Αρχείο Παίχτηκε από 22/01/2017 έως 09/04/2017
στο 104
Διάρκεια: 80’
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Διασκευή: Σοφία Παπαδοπούλου
Σκηνοθέτης: Σοφία Παπαδοπούλου
Ερμηνεύουν: Κων/νος Βασιλόπουλος, Σοφία Παπαδοπούλου, Σταυρούλα Οικονόμου, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Περιγραφή

Διαδραστικός Σαίξπηρ, για «παιδιά» από 3-93 ετών. Μια παράσταση παιχνίδι, ένα μαγευτικό παραμύθι, φτιαγμένο από υλικά ονείρων!!

Περισσότερα

Υπόθεση: Σ’ ένα δάσος, μια νύχτα με πανσέληνο, τέσσερις νέοι που ακολουθούν την τρέλα της αγάπης,  ένας Δούκας και μια αμαζόνα, ένα φίλτρο μαγικό, σκανδαλιάρικα τελώνια, μια παρέα αστείων θεατρίνων και ένας γάιδαρος συνθέτουν ένα συναρπαστικό παραμύθι, μια μαγευτική ιστορία, γεμάτη γέλια, παρεξηγήσεις, μεταμορφώσεις και ανεξάντλητη φαντασία. Ανάλαφρη σαν το βάδισμα ενός ξωτικού, τρελούτσικη σαν τις πράξεις ενός ερωτευμένου,  αυθόρμητη σαν την δύναμη της νιότης,   ευφάνταστη ... σαν τον ψίθυρο ενός «Ονείρου».

 Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε το «Όνειρο» αυτό

Ελάτε να πλάσουμε μαζί τον κόσμο αυτόν τον μαγικό!

Λίγα λόγια για την παράσταση: Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού, «Η ομάδα των Πέντε Εποχών» επιλέγει το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», και κατά την γνωστή της πλέον μέθοδο, φτιάχνει μια «παράσταση – παιχνίδι» που εισάγει μικρούς και μεγάλους στον πολυσήμαντο κόσμο  του Σαίξπηρ. Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι και την τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, οι θεατές/συμμετέχοντες ανακαλύπτουν, συνθέτουν, κατανοούν τους  τρεις διαφορετικούς κόσμους που συμπλέκονται στο «Όνειρο»: τον κόσμο των ευγενών  (της  εξουσίας  & της δικαιοσύνης),  τον κόσμο των ξωτικών (της μαγείας και των μεταμορφώσεων) και τον κόσμο των μαστόρων (της απλής και ενίοτε κωμικής καθημερινότητας). Όπως ο Σαίξπηρ χρησιμοποιούσε την τεχνική του «ντουμπλαρίσματος» προκειμένου να ενδυναμώσει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει συνδέσεις και αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών κόσμων και χαρακτήρων του έργου έτσι και  «Η Ομάδα των Πέντε Εποχών» με τέσσερις  ηθοποιούς που υποδύονται  όλους τους ρόλους προκαλεί ένα ξέφρενο παιχνίδι μεταμορφώσεων και ενισχύει το φαντασιακό και το φανταστικό.  Με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο δημιουργεί μια «εύπεπτη» διασκευή που διατηρεί όλα τα στοιχεία που καθιέρωσαν το εν λόγω έργο ως το κορυφαίο δημιούργημα της πρώτης  περιόδου του συγγραφέα.  Χιούμορ, φαντασία, παιχνίδι, φιλία, αγάπη, επιθυμία, όνειρο, ισότητα, σχέσεις, οικογένεια, όρια, είναι μερικά μόνο, από τα  «υλικά» που συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση που αφορά όλους και συνεπαίρνει  “παιδιά” από 3 έως 93 ετών.

Σημαντικό: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών με βάση τα θέματα που διαπραγματεύεται ο Σαίξπηρ, έφτιαξε μια σειρά  θεατροπαιδαγωγικών  δραστηριοτήτων  που μπορούν να διεξαχθούν  από τον εκπαιδευτικό πριν και μετά την παράσταση και δίνουν την δυνατότητα σε μαθητές και ομάδες να εισχωρήσουν ουσιαστικά  στον κόσμο του μεγάλου δημιουργού, του έργου και των «εννοιών» που διαπραγματεύεται σε πολλαπλά επίπεδα.

Δώρο: Οι μικροί μας φίλοι παίρνουν φέυγοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, για ατελείωτες ώρες περιπλάνησης σε έναν κόσμο «Σαν...Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»!

Προσαρμογή:Ο Πουκ ψιθυρίζει ένα μαγικό ξόρκι  και η παράσταση ταξιδεύει όλο τον χρόνο σε όλες τις περιόδους και τις εποχές!!

Εμπιστευθείτε την σχολική σας γιορτή στην Ομάδα των Πέντε Εποχών!

Η παράσταση «Σαν... Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»  αποτελεί την ιδανική πρόταση για την σχολική σας  "γιορτή". Οι έμπειροι ηθοποιοί/παιδαγωγοί της ομάδας με οδηγό το «όνειρο»  προσαρμόζουν ειδικά την παράσταση, φροντίζουν για την προβολή των παιδιών, χαρίζουν  απλόχερα στους μεγάλους στιγμές από την χαμένη τους παιδικότητα και φέρνουν στην καρδιά όλων κάτι από την χαρά και την μαγεία του παιχνιδιού και του θεάτρου.

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική & Μουσική επιμέλεια, Σχεδιασμός θεατροπαιδαγωγικών δράσεων: Σοφία Παπαδοπούλου
Β’ Σκηνοθέτης: Γιάννα Καφέ
Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένια Ζαχαριάδου
Κοστούμια: La Cocotte
Φούστα Τιτάνιας, Νυφικό Ιππολύτης & παράνυφάκι: Αντωνία Παπαδοπούλου
Σκηνικά-Κατασκευές- Μάσκα: Δήμητρα Νικολοπούλου
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Συγγραφή Εκπαιδευτικού Υλικού: Γιάννα Καφέ, Σοφία Παπαδοπούλου
Σχεδιασμός/επιμέλεια αφίσας & επιτραπέζιου παιχνιδιού: Άννα Μιχαηλίδου
Σύνθεση κειμένου αφίσας: Αλίρα Καλογερά
Πρωτότυπη μουσική – τραγούδια: “Στενός Κορσές”

Η ομάδα
Η θεατρoπαιδαγωγική ομάδα «Η ομάδα των Πέντε Εποχών» συστάθηκε το 2006 και απαρτίζεται από εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και θεατρολόγους. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στα εξής θέατρα: Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Χυτήριο, θέατρο του Νέου Κόσμου, Θέατρο Χώρα, Θέατρο της Ημέρας, Επί Κολωνώ, Λύχνος Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού και Θέατρο 104. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την ποιότητα της δουλειάς της, αλλά και την  παράσταση «Παιχνιδομαγέματα» που παίζεται για 4 συνεχόμενα χρόνια και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έχει αναλάβει την εμψύχωση ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έχει εκπονήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια με ποικίλες θεματικές ενότητες σε σχολεία και εκπαιδευτήρια. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης και αναλαμβάνει την κατάρτιση στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

Ομαδικές κρατήσεις: 6932 321039
E-mail: [email protected]     www.facebook.com/iomadatwn5epoxwn

 

H παράσταση "Σαν ...Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" από το πρώτο της κιόλας βήμα συνοδεύεται από "ατόφια" παιδική αγάπη!!! Οι μικροί μας φίλοι: Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος & Ηρακλής Μακρίδης σχεδίασαν το προσχέδιο του επιτραπέζιου παιχνιδιού και οι Xeiouet Debebe, Άρτεμις  Γαλατερού, Βαλεντίνος Μέξης , Ζωή Μπελντέκη  και  Βαγγέλης Μπουραζάνας, υπό της καθοδήγηση της ζωγράφου Άννας Μιχαηλίδου μας χάρισαν αυτές τις υπέροχες ζωγραφιές!! 

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ