ΣίβυλλαΕxit

Διάρκεια: 120' με διάλειμμα 10 λεπτών
Συγγραφέας: Γιώργος Γιαννακόπουλος, Μάνος Φύτρος, Αντώνης Χαχλάκης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Ερμηνεύουν: Μάνος Φύτρος, Χριστίνα Νιώτη, Αντώνης Χαχλάκης, Νίκος Μαυρόπουλος, Γρηγόρης Τσαλής, Εφη Ζαμπέλη, Γεωργία Χατζόγλου, Γιούλη Ρωσσώνη, Λεωνίδας Ξηνταβελωνης, Μαριαλένα Φύτρου, Έφη Τσόγκα και Σπύρος Τσίριμπας
Παίζουν μουσική: Έφη Τσόγκα(πιάνο)

Περιγραφή

Το  «Brexit»  μπορεί να φάνηκε βαρύ πλήγμα, αλλά  ελάχιστα  θορύβησε την Ευρωζώνη, για «Grexit» ούτε λόγος και στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων βαράνε το σκοπό και μεις χορεύουμε! Ναι, χορεύουμε, ενώ στο τόπο μας δεν λέει να στερέψει  η φτώχια , η ανεργία, κι’ η κακοπέραση. Υπομονή κι’ υπομονή, χρόνο το χρόνο και όπως πάμε… δεκαετία […]

Περισσότερα

Το  «Brexit»  μπορεί να φάνηκε βαρύ πλήγμα, αλλά  ελάχιστα  θορύβησε την Ευρωζώνη, για «Grexit» ούτε λόγος και στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων βαράνε το σκοπό και μεις χορεύουμε!

Ναι, χορεύουμε, ενώ στο τόπο μας δεν λέει να στερέψει  η φτώχια , η ανεργία, κι’ η κακοπέραση.

Υπομονή κι’ υπομονή, χρόνο το χρόνο και όπως πάμε… δεκαετία τη δεκαετία!

Ο Σωτήρης όμως -ο κάπελας του κουτουκίου της Σίβυλλας-  κουράστηκε να περιμένει, φωνάζει τους συνεργάτες του και παίρνουν την απόφαση να μαζέψουν τα βαρέλια και τα τραγούδια τους και  να του δίνουν .

Ν’ ανέβουν τα σκαλιά του υπογείου, να περάσουν συνοριακούς σταθμούς, προβλήτες καραβιών και πύλες αεροδρομίων, με προορισμό την Ισλανδία, την Σουηδία, την Αυστραλία …..όπου να'ναι, αλλά μακριά από δω, απ’ αυτό το τόπο που «εκπολιτίστηκε» και δεν τρώει τα παιδιά του, απλά τα διώχνει!

Αυτή λοιπόν τη τελευταία νύχτα πριν το  «ΣίβυλλαΕxit» το κουτούκι της Σίβυλλας το ανοίγουν όπως πάντα, με το κρασί, το κέφι και τα τραγούδια, αλλά και μ’ ένα σκοπό: Να ξαναβρεθούν  φίλοι κι’ θαμώνες , περαστικοί και συνοδοιπόροι, να τους κρατήσουν  ή να τους ξεπροβοδίσουν.

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Μαυρόπουλος - Μάνος Φύτρος - Αντώνης Χαχλάκης
Yπεύθυνη επικοινωνίας: Δέσποινα Δαμίγου

www.diathlasi.org
https://www.facebook.com/diathlasi/
https://www.facebook.com/dimotikotheatrodafnis/

Φωτογραφίες