Σκηνές από έναν Γάμο

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2023 έως 04/06/2023
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Κείμενο: Ίγκµαρ Μπέργκµαν
Μετάφραση: Έλενα Καρακούλη
Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Καρακούλη
Σκηνοθέτης: Έλενα Καρακούλη
Σκηνογραφία: Αλέγια Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική σύνθεση: Violet Louise
Κίνηση: Φαίδρα Σούτου
Ερμηνεύουν: Νίκος Ψαρράς, Μαρίνα Ασλάνογλου

Φιλική συμμετοχή στο βίντεο της παράστασης:  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Περιγραφή

Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

Περισσότερα

ΣΚΗΝΗ ΩΜΕΓΑ

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από έναν Γάμο, γράφηκε ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν.

Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανθή Φουντά

Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Παπαθανασίου

 Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου // fb: “Spyros Perdiou” // Insta: “@taospy

Φωτογραφίες