Σκοπευτήριο

Αρχείο Παίχτηκε από 28/05/2024 έως 29/05/2024
στο Tempus Verum - Εν Αθήναις
Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)
Σκηνοθέτης: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά
Σκηνογραφία: Θέλμα Κασουλίδου
Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Σάββας Χρυσοστόμου
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Χριστόφια: Άννα, Χάρης Κκολός: Νίκος, Μιχάλης Καζάκας: Άρης

Περιγραφή

Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, έναν τόπο-μνημείο για τους διακόσιους κομμουνιστές αγωνιστές, που εκτελέστηκαν εκεί το 1944 από τους Ναζί. Ο συγγραφέας συνειδητά τοποθετεί τη δράση σ' ένα διαμέρισμα δίπλα στο Σκοπευτήριο, για να καταδείξει πως ο κίνδυνος του ρατσισμού και του φασισμού ελλοχεύει ακόμα και σε μέρη, που υπήρξαν πατροπαράδοτα κέντρα αντίστασης στο φασισμό.

Περισσότερα

Η VAULT Theatre Plus σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ της Κύπρου και τη θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις», παρουσιάζουν για 2 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Έν Άθήναις το «Σκοπευτήριο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά, με τους Χριστίνα Χριστόφια, Χάρη Κκολό και Μιχάλη Καζάκα, την Τρίτη 28 Μαΐου στις 21:00 & την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:00.

Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας.

Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει.

Εκτός από θέματα ομοφοβίας και ρατσισμού, το έργο πραγματεύεται και θέματα σχέσεων, ύπαρξης, θέματα τέχνης και της εξέλιξής της στο σήμερα.

Αφορμή για τη δημιουργία του έργου, ήταν το ναυάγιο της Πύλου και τα ρατσιστικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με το Ναυάγιο. Αυτό από μόνο του πυροδότησε την έρευνα σχετικά με το φασισμό στην Ελλάδα, τις δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου και του Παύλου Φύσσα, τις ρατσιστικές επιθέσεις σε Λεμεσό και Χλώρακα, τα ρατσιστικά περιστατικά βίας στον Έβρο. Μια έρευνα μέσα από μαρτυρίες, πρακτικά, συνεντεύξεις, έντυπα και διαδικτυακά άρθρα.

Φωτιστικός Σχεδιασμός: Κυριάκος Σιαμπτάνης

Τεχνική Στήριξη: Κ.Σ. Ηχοτεχνική Εκδηλώσεις

Video / Editing: Γιώργος Αλεξάνδρου

Γραφιστικός Σχεδιασμός / Φωτογράφιση: Νικόλ Καρσερά

Παραγωγή: «Σόλο για Τρεις», ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ & Vault Theatre Plus (Μάνος Αντωνιάδης - Δημήτρης Καρατζιάς)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.

Φωτογραφίες